Vegan appelbeignets

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 

Appelpannenkoekjes

Deze pannenkoekjes houden het midden tussen een appelbeignet en een appelpannenkoekje. Doordat je de appel in het beslag duwt krijg je van die schattige rondjes goudgeel deeg met in het midden een zacht appeltje. mjam mjam. Hoe hard dat het uiteindelijke resultaat op een beignet lijkt, hangt natuurlijk af van de hoeveelheid olie dat je bij het bakken gebruikt. Ik hou het bij een lepeltje per pan, maar wil je echt gaan voor het gefrituurde effect van een beignet dan mag je iets kwistiger zijn met de olie. Mijn vader zei altijd: hoe veel te vettiger, hoeveel te prettiger. Maar ik hou er toch liever van dat ze licht en luchtig zijn zodat ik er meer van kan eten zonder achteraf te moeten uitbuiken op de zetel. 🙂

Het beslag van deze appelkoekjes is gemaakt met appelmoes. Voor het mooiste resultaat kies je best voor eentje zonder stukjes. Ik gebruik meestal een appelmoes uit een bokaal  waar een beetje suiker aan  toegevoegd is,  waardoor de pannenkoekjes mooi karameliseren bij het bakken en een tikje zoet zijn.

Wat heb je nodig voor deze appelpannenkoekjes?

  • 140 gr bloem
  • 260 gr appelmoes
  • 240 ml amandelmelk
  • 1koffielepel bakpoeder
  • snuif zout
  • twee appels, zonder klokhuis in fijne ringen gesneden
  • beetje zonnebloemolie om te bakken

Hoe maak je deze appelpannenkoekjes?

  1. Meng alle ingrediënten in een kom en laat een vijftal minuten rusten
  2. Laat een pan goed opwarmen (hierdoor zal hij minder snel afkoelen door het koude deeg waardoor de pannenkoekjes minder gemakkelijk aan de pan blijven kleven)
  3. Doe een scheutje olie in de pan
  4. Schep een aantal rondjes deeg in de warme pan en duw ze met de appelschijfjes plat. hierdoor komt er wat deeg door het midden van de appel
  5. Laat een tweetal minuten bakken en draai om, bak de andere kant ook totdat de pannenkoekjes goudbruin zijn
  6. Bestrooi met bloemsuiker en eet warm

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *