Vegan bounty taart

 

Kokos chocolade bountytaart

Deze taart is een echte chocoladebom! Super decadent, rijk en fudgy met een krokante kokosrotsbodem. Een bounty in taartvorm dus. Deze taart is een favoriete in ons huis maar aangezien ze even verslavend als vullend is, hou je de stukjes best klein en buiten bereik van grote snoepers. Net daarom bewaar ik dit recept voor de momenten dat we genoeg bezoek verwachten om mee te eten of om als traktatie uit te delen. Geen visite op komst en toch zin in lekkers? Je kan het recept gemakkelijk halveren en er een 4tal kleine taartjes van bakken. Overheerlijk met een laagje (kokos)slagroom en framboosjes er bovenop.

tumblr_mzh1c0kzfb1snauf4o5_1280

Hoe maak je deze vegan bounty taart?

Korst:

  • 180gr kokosschaafsel
  • 60 gr suiker
  • 70 ml kokosmelk
  • 2el vanillepuddingpoeder
  • halve kl bakpoeder
  • snuif zout
  1. Meng alle ingrediënten
  2. Bekleed het bakblik met bakpapier
  3. Druk het deeg in de vorm en bak 15 min aan 180°C of totdat het deeg goudbruin is

Vulling:

  • 300ml kokosmelk (ofwel een blik -75ml van de korst)
  • 30gr cacao
  • 250gr pure chocolade
  • flinke snuif zout
  • optioneel: 50gr bruine suiker  of naar smaak
  • optioneel: halve kl kaneel
  1. Doe de kokosmelk in een steelpannetje en zet op een zacht vuurtje
  2. Meng er met een klopper de cacao, zout en desgewenst kaneel en bruine suiker door
  3. Zet de kokosmelk af als hij warm is (nog voordat hij kookt, liefst niet warmer dan 60°C)
  4. Snij de chocolade fijn en doe hem bij de kokosmelk, laat even smelten en roer dan goed door elkaar
  5. Giet de chocolade ganache in de afgekoelde taartbodem en laat minstens 2 uur opstijven in de ijskast

tumblr_mzh1c0kzfb1snauf4o4_1280

1 Comment

Leave a Reply to Mirte Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *