Vegan brusselse wafels

Brusselse wafels

Aangezien echte Brusselse wafels voornamelijk bestaan uit boter, melk en eieren was ik lang sceptisch over een plantaardige versie. Toch vroeg ik onlangs aan mijn mama of ik haar wafelijzer eens mocht lenen en ging ik met wat receptjes aan de slag. Ondertussen ben ik helemaal overtuigd: deze wafels zijn luchtig en crispy. En extra heerlijk met een toefje slagroom en wat fruit. 

  • 350 g haverbloem (of bloem naar keuze)
  • 1 kl bakpoeder (+/- 10 g)
  • snuifje zout
  • 400 ml melk
  • 280 g appelmoes
  • 2 el (kokos)olie + beetje extra om wafelijzer in te vetten
  • optioneel: 1 el vanillesuiker

TIP: Haverbloem kun je gemakkelijk zelf maken door haver fijn te blenden. Gebruik instant haver voor het fijnste resultaat. Geen haver in huis? Dan kun je ook andere bloem gebruiken.

  1. Meng bloem, bakpoeder en zout, roer er daarna de melk, appelmoes en olie door en laat het deeg tien minuutjes rusten.
  2. Vet het wafelijzer goed in met wat zonnebloem- of kokosolie.
  3. Laat het wafelijzer goed warm worden (als het niet door en door warm is dan koelt het wafelijzer door het koude deeg te snel af waardoor de wafels aan je ijzer zullen plakken).
  4. Schep een eetlepel deeg in het wafelijzer en bak totdat de wafels crispy en goudbruin zijn.
  5. Eet ze zo snel mogelijk op want vers uit het wafelijzer zijn ze het lekkerste. eens ze afgekoeld zijn kunnen ze een beetje taai worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *