Vegan chocolade verjaardagstaart

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan chocolade verjaardagstaart

Binnenkort is het weer Nala’s verjaardag en aangezien ze er zelf al enorm hard naar uitkijkt, geeft ze me minstens één keer per week een update over welke taart(en) ze wil dat ik dan bak voor haar. Volgens haar laatste voorkeurslijstje moet ik zéker (ook) deze chocolade taart met aardbeien maken. Het mag ook met frambozen zijn. Duidelijke orders dus. 🙂

Zin in chocoladecake maar hoeven die room en vruchten niet zo? Bak het deeg dan in een langwerpig cakeblik en vervang de slagroom door een laagje chocolade-ganache. Als het goed is, dan is het resultaat luchtig, fluffy en toch niet te droog. Prima chocoladecake dus, als je het mij vraagt. 🙂

Wat heb je nodig voor deze chocoladetaart?

  • 300gr (spelt)bloem
  • 300gr kokosbloesemsuiker of rietsuiker
  • 460ml plantaardige melk (bv hazelnootmelk)
  • 100gr cacaopoeder
  • 75gr pure chocolade
  • 70gr kokosolie
  • 60gr pindakaas (ik gebruik altijd de 100%pinda uit AH, die is wat lopend)
  • 1,5 kl bakpoeder
  • 1 el appelazijn
  • snuif zout

 

  • 200ml Kokosroom- als je geen kokosroom vind kan je een blik volle kokosmelk een nachtje in de ijskast zetten en de dikke vette laag kokosroom er voorzichtig afscheppen. (zorg dat je een kokosmelk hebt zonder te veel E-nummers en emulgators)
  • Poedersuiker of vanille suiker naar smaak
  • Fruit naar keuze

Hoe maak je deze chocoladetaart?

  1. Verwarm je oven 180°C en vet je taartbodem of cakeblik in.
  2. Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf
  3. Meng de suiker, pindakaas en kokosolie en voeg de gesmolten chocolade toe, roer er dan de melk onder
  4. Meng in een andere kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout
  5. Meng de natte met de droge ingredienten en voeg op het eind ook nog de appelazijn toe zodat tot een homogeen deeg (niet té veel roeren want dan kan de cake taai worden)
  6. Giet alles in het bakblik en bak 45-50minuten (o totdat een tandenstoker er droog uit komt) aan 180°C
  7. Laat na het bakken volledig afkoelen
  8. Klop ondertussen de kokosroom op met een beetje poedersuiker of vanille suiker en was en snij de vruchten
  9. Snij de cake doormidden en doe er een flinke laag kokosroom en vruchten tussen (je kan ook wat rode vruchtenconfituur toevoegen middenin)

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *