Vegan chocolate chip mini cakes

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan chocolate chip cakejes

Yes! Ik heb een dochter die ook graag mee in de keuken staat en taartjes bakt! Sinds kort begint ze steeds vaker kokeneteke te spelen en te doen alsof ze koffietjes voor ons zet en pannenkoeken bakt. Toen ze een paar dagen geleden vroeg om samen iets te maken, twijfelde ik geen seconde. De ingrediënten voor deze cakejes zijn simpel en iets met chocolade werkt altijd. Ik zette haar op het aanrecht met een weegschaal en een mengkom tussen haar beentjes en samen gingen we aan de slag: beetje havermeel, polenta (maïsmeel), suiker en bakpoeder mengen, dan een beetje lawaai maken door kokosolie, amandelmelk en kikkererwten te blenden, nog even goed alles door elkaar roeren met een paar handjes chocolade erbij, dan gezellig samen kliederen met het deeg om het in de muffinvormpjes te gieten, even de oven in en klaar. Ze was zo fier op het resultaat dat ze stond te dansen en springen met een cakeje in de hand.

Echt kindvriendelijk dus, deze gebakjes. En bovendien niet eens zo ongezond: de kikkererwten zorgen voor een portie proteïne, ze zijn glutenvrij en bovendien zonder geraffineerde suiker. Perfect brooddoos materiaal of een prima vier uurtje na een namiddag in de speeltuin.

Wat heb je nodig voor deze vegan cakejes?

  • 1/2 blik kikkererwten (zonder vocht)
  • 75gr instant haver
  • 75 gr polenta
  • 1 el kokosvet
  • 1 el vanille extract
  • 1/3 kl bakpoeder
  • snuif zout
  • 150ml notenmelk (of soyamelk)
  • 50gr palmsuiker suiker (of kinnekessuiker)
  • 50ml ahorn siroop
  • 75gr pure chocolade (of naar eigen smaak)

Hoe maak je deze vegan muffins?

  1. Blend de haver tot hij fijn is
  2. Meng de haverbloem met de polenta, suiker, zout en bakpoeder in een kom
  3. Blend de kikkererwten met de notenmelk, vanille extract, ahornsiroop en kokosvet
  4. Roer de droge en de natte ingrediënten door elkaar
  5. Meng er de stukjes chocolade onder
  6. Giet het deeg in 12 kleine muffinvormpjes en bak ongeveer 20min in een oven aan 180°C of tot ze goudbruin zijn

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *