Vegan citroencake

Vegan citroencake

Deze cake is super gemakkelijk: beetje wegen, beetje mengen en hup de oven in. En dat met ingrediënten die je waarschijnlijk sowieso toch al in huis hebt. Het leuke is: met wat icing erover en wat zeste erbij ziet het resultaat er nog redelijk fancy uit ook. Gebruik voor de zeste wel een bio citroentje (of limoentje) want de niet-bio zijn nogal hard bespoten en dus niet echt ideaal.

 

 

Wat heb je nodig voor deze vegan citroencake?

  • 220gr bloem (speltbloem lukt ook)
  • 2 kl bakpoeder
  • 130gr suiker
  • 100ml neutrale olie (bv zonnebloem)
  • 180ml melk
  • sap 1 (bio!)citroen plus zeste
  • 2kl appelazijn
  • 1/2kl zout

Voor de icing: 75gr bloemsuiker en een koffielepel citroensap OF 100gr (vegan) witte chocolade

Hoe maak je deze vegan citroencake?

  1. Verwarm de oven op 180°C
  2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker
  3. Voeg de andere ingrediënten toe en meng
  4. bak ongeveer 40min aan 180°C of totdat een tandenstoker er droog uitkomt en de bovenkant van de cake goudbruin is
  5. Meng voor de icing de bloemsuiker met wat citroensap en giet dit over de afgekoelde cake Of smelt wat witte chocolade en besprenkel met wat limoen/citroen zeste

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *