Vegan citroencake
Deze cake is super gemakkelijk: beetje wegen, beetje mengen en hup de oven in. En dat met ingrediënten die je waarschijnlijk sowieso toch al in huis hebt. Het leuke is: met wat icing erover en wat zeste erbij ziet het resultaat er nog redelijk fancy uit ook. Gebruik voor de zeste wel een bio citroentje (of limoentje) want de niet-bio zijn nogal hard bespoten en dus niet echt ideaal.
Wat heb je nodig voor deze vegan citroencake?
- 220gr bloem (speltbloem lukt ook)
- 2 kl bakpoeder
- 130gr suiker
- 100ml neutrale olie (bv zonnebloem)
- 180ml melk
- sap 1 (bio!)citroen plus zeste
- 2kl appelazijn
- 1/2kl zout
Voor de icing: 75gr bloemsuiker en een koffielepel citroensap OF 100gr (vegan) witte chocolade
Hoe maak je deze vegan citroencake?
- Verwarm de oven op 180°C
- Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker
- Voeg de andere ingrediënten toe en meng
- bak ongeveer 40min aan 180°C of totdat een tandenstoker er droog uitkomt en de bovenkant van de cake goudbruin is
- Meng voor de icing de bloemsuiker met wat citroensap en giet dit over de afgekoelde cake Of smelt wat witte chocolade en besprenkel met wat limoen/citroen zeste
1 Comment
Dit is de beste vegancake ooit!