Vegan kaneelrolletjes

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan kaneelrolletjes

Deze kaneelrolletjes waren binnen een half uur bijna volledig verslonden. Aangezien het een gistdeeg is, duurt het wel ietsje langer om deze rolletjes te maken maar het resultaat is het wel waard. Je kan de rolletjes ook de avond op voorhand al klaarmaken en in de koelkast bewaren. (Laat ze dan wel voor het bakken even op kamertemperatuur komen.) Zo heb je ‘s ochtend in een handomdraai lekker warme kaneelrolletjes bij het ontbijt.

Wat heb je nodig voor deze vegan kaneelrolletjes?

  • 450 gr witte bloem
  • 21gr verse gist (half pakje)
  • 225ml plantaardige melk
  • 3el suiker
  • 1/2 kl zout
  • 65ml neutrale olie (kokos, zonnebloem of rijstolie)
  • 2el kaneel
  • 100gr bruine suiker of palmsuiker
  • 50 grneutrale olie of margarine
  • 75 gr poedersuiker
  • 3 el plantaardige melk
  • optioneel: scheutje vanille extract

Hoe maak je deze plantbased cinnamon Rolls?

  1. Verwarm de melk tot deze lauw is
  2. Weeg de bloem en doe die in een ruime kom, meng met het zout en maak in het midden een kuiltje
  3. Verkruimel de gist in het kuiltje en meng met de suiker en 25ml lauwe melk
  4. Laat 5 minuutjes staan en giet er dan de rest van de lauwe melk en de olie bij
  5. Kneed het deeg vijf minuten goed door, leg het daarna terug in de kom
  6. Dek de kom af en laat het deeg een uur rusten
  7. Kneed het deeg daarna even terug door en rol het uit
  8. Meng de bruine suiker, kaneel en olie of margarine
  9. Bestrijk het deeg met de kaneelvulling
  10. Rol het deeg op als een grote pannenkoek en snij de pannenkoek in rolletjes van gelijke dikte
  11. Leg de twee de rolletjes naast elkaar (laat een beetje ruimte tussen de rolletjes want deze zetten nog uit.)
  12. Laat weer een klein uurtje rijzen
  13. Bak 30 minuten in een oven aan 180°C
  14. Meng de bloemsuiker met de plantaardige melk
  15. Overgiet de kaneelrolletjes met het glazuur
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *