Vegan moelleux

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan chocolade Moelleux

Een warme vegan moelleux met een hartje van gesmolten chocolade. Wie wordt daar nu niet warm van? Dit recept is een tikje gezonder dan die van een standaard moelleux en werd dan ook gemaakt met agavesiroop en kokosolie in plaats van een overdaad aan boter en suiker. Het resultaat is een luchtig chocoladecakeje dat héérlijk is met wat vers fruit of een bolletje ijs.

Het recept is simpel. Meng de droge ingrediënten, doe er de natte bij, even goed mengen en klaar. De baktijd is dan weer van een andere orde. De buitenkant moet mooi gebakken zijn, terwijl de binnenkant nog een tikje lopend blijft. De oven in de gaten houden is dus cruciaal.

Wat heb je nodig voor deze vegan chocolademoelleux?

  • 200 ml Alpro chocodrink
  • 140 g bloem
  • 35 g gesmolten kokosolie, plus extra om de bakvorm mee in te vetten
  • 20 g cacao
  • 3 el agavesiroop of ahornsiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/tl  baksoda (zuiveringszout)
  • grote snuif zout
  • 6 stukjes vegan chocolade
  • Vers fruit en/of ijs om erbij te serveren

Hoe maak je deze vegan moelleux?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm met zes bakjes licht in met kokosolie.
  2. Begin met het mengen van de bloem, bakpoeder, baksoda en cacao en zout.
  3. Giet de chocodrink, gesmolten kokosolie en agavesiroop en mix het tot je een glad beslag hebt.
  4. Verdeel het beslag over de 6 muffinvormpjes. Het beslag moet tot ongeveer 2 cm onder de rand blijven.
  5. Duw een stukje chocolade in het midden van ieder cakeje
  6. Plaats de muffinvorm in de oven en bak gedurende 8 minuten, net tot de bovenkant begint te bruinen.
  7. Haal de vorm uit de oven en laat gedurende 3-4 minuten afkoelen. Neem de cakejes uit de vorm, snijd ze doormidden en geniet van hoe de gesmolten chocolade heerlijk zacht over je bord uitloopt. Helemaal onweerstaanbaar met wat vers fruit of een bolletje ijs.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *