Vegan scones

Vegan scones

Er zijn zo van die dagen dat wij vergeten om brood te halen en geen zin hebben om naar de bakker te gaan. Dan komt dit gemakkelijke scones receptje echt van pas. in tegenstelling tot echt brood met een gistdeeg, moeten deze scones niet rijzen waardoor ze in 1,2,3 klaar zijn.

Versgebakken, recht uit de oven zijn ze overheerlijk met wat opgeklopte room en aardbeien confituur. En als ik ze maak om mee te nemen op wandeling of picnic, meng ik soms ook wel eens een hand vol chocoladedruppels of rozijntjes door het deeg.

Deze scones zijn gemakkelijk en snel in de oven gezet maar minder geschikt om al op voorhand te maken. Het deeg wordt best zo snel mogelijk na het kneden gebakken, anders kan het bakpoeder zijn werking al wat verliezen waardoor de scones aan luchtigheid zullen verliezen. En eens gebakken zijn ze ook het lekkerste als je ze meteen opeet. Scones van een dag oud worden snel nogal droog en hard.

 

Wat heb ik nodig voor deze plantaardige scones?

  • 400gr bloem
  • 2kl bakpoeder
  • grote snuif zout
  • 115 gr vegan boter
  • 60gr suiker
  • 1 el vanille aroma
  • 180ml amandelmelk

lekker met plantaardige slagroom (wij vinden de plantaardige opklaproom van alpro echt lekker) en confituur.

Hoe maak ik deze vegan scones?

  1. Kneed de bloem, bakpoeder, zout en margarine tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg suiker, vanille en melk toe en kneed nog eens tot het deeg niet meer kleeft, voeg indien nodig wat extra bloem toe.
  3. Rol het deeg uit tot het ongeveer 2 cm dik is
  4. Steek met een glas of een koekjesvorm rondjes uit het deeg
  5. Leg de rondjes op een bakplaat (al dan niet met een bakpapiertje er onder)
  6. bestrijk de rondjes deeg met wat soyamelk
  7. bak 20 minuten aan 180°C of tot ze goudbruin zijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *