Velvet chocolade cake (met rode biet)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 Velvet chocolade cake (met rode biet)

Rode biet en chocolade is een match made in heaven. Ik denk dat ik deze combinatie voor het eerst proefde in Native, één van onze favoriete restaurantjes in Antwerpen, en ik was meteen verkocht. Niet zo’n grote bietenfan? Wees gerust, de bietjes geven een lichte aardse zoete ondertoon maar de smaak overheerst zeker niet in deze cake. Integendeel: de cake is heerlijk fluffy, sappig en zacht. Zelfs Nala was er helemaal gek op.

Ik maak het mezelf gemakkelijk door voorgekookte rode bietjes uit een pakje te gebruiken, maar natuurlijk kan je ze ook eerst zelf gaar koken/stomen. De ganache laat je best even afkoelen op kamertemperatuur waardoor hij terug een beetje stolt en hij minder snel uitloopt (zoals op deze foto’s). Maar wij waren té ongeduldig om aan te vallen, dus deden we het maar zo. 🙂

Wat heb je nodig voor deze chocolade rode bieten cake?

  • 250ml plantaardige melk
  • 150gr gekookte rode biet
  • halve koffielepel appelazijn
  • 60ml neutrale olie
  • 250gr bloem
  • 200gr suiker
  • 40gr caco
  • 1,5tl bakpoeder
  • grote snuif zout
  • 125kokosroom
  • 100gr chocolade

Hoe maak je deze vegan chocolade cake met rode biet?

  1. Mix de melk, azijn en de bietjes, voeg dan de olie toe en blend nog eens tot een egaal geheel
  2. Meng in een kom de bloem, suiker, cacao, bakpoeder en zout
  3. Giet het bietenmengsel bij de droge ingrediënten en roer voorzichtig door elkaar (als je te lang mengt kan de cake taai worden
  4. Vet een bakblik in met wat olie en schud er een lepeltje bloem in rond, of gebruik een bakpapiertje
  5. Giet de cake in het bakblik
  6. Bak 50 a 55 minuten aan 180°C (of tot een tandenstoker er droog uitkomt)
  7. Maak intussen de ganache door de kokosroom de verwarmen (warm maar zeker niet kokend!)
  8. Giet de warme kokosroom over de chocolade en roer tot dat die helemaal gesmolten is.
  9. Laat het ganachemengsel een half uurtje op kamertemperatuur afkoelen en giet dan over de afgekoelde cake

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *