walnoot ijs

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

walnut icecream

Walnoot ijs met honing

Ik weet dat honing niet echt helemaal volgens de veganistische regels is en heb dan ook heel lang alle honing strict vermeden. De laatste tijd gebruik ik het terug: met mate, enkel bio en liefst lokaal. Voor dit ijsje gebruikte ik Antwerpse honing. Natuurlijk kan je als vervanging ook agave-, kokosbloesem-, of ahornsiroop gebruiken. Door de koude van het ijsje stolt de honing een beetje waardoor hij niet goed mengt. Ik vind dat in dit geval een pluspunt omdat je hierdoor zo wat een ‘swirl’ van zoet krijgt door het ijs.

Per portie: 2rijpe bevroren bananen, 2el notenmelk, 50gr walnoten, mespunt zeezout, eetlepel honing

  • Verhaksel de bananen in een foodprocessor (als je dat niet hebt kan je ook een blender gebruiken maar dan heb je waarschijnlijk meer notenmelk nodig en zal je ijs minder vast zijn.)
  • voeg de notenmelk en het zout toe en maal het geheel tot een smeuïg ijs
  • Voeg de walnoten toe en laat de foodprocessor nog 20sec draaien tot de walnoten grof onder het ijs zijn gemengd (niet helemaal egaal fijn gemalen maar ook geen hele noten meer)
  • lepel de honing erover en roer die er ruw doorheen
  • Vries indien nodig nog een half uurtje terug in.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *