Warme appeltjes uit de oven met crumble

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_ntk8ymDiWs1snauf4o2_1280

Als het buiten ijzig koud is dan is dit mijn favoriete zoete opkikker. Kan geen toeval zijn dat appels in de winter bovenaan het lijstje van seizoensfruit staan.

De warme appeltjes en kaneel laten het huis heerlijk ruiken. Ze zijn zoet, ze zijn zacht, ze zijn crunchy, ze zijn warm, ze zijn gemakkelijk om te maken en bovendien niet eens ongezond.

In plaats van veel boter, witte bloem en witte suiker gebruik ik voor dit laagje crumble haver&spelt met noten&zaden en ongeraffineerde palmsuiker&ahornsiroop.

tumblr_ntk8ymDiWs1snauf4o4_1280

Warme appeltjes uit de oven met crumble

Warme appeltjes uit de oven met crumble

3 appels, 1el speltbloem, 2el amandelmeel, 3el harde haver, 1 el grof gehakte pompoenpitten,

1 el amandelschaafsel, 3 el ahornsiroop, 1 el palmsuiker, zout, snuif kaneel

  • Was de appels, haal er met een appelboortje het klokhuis uit, halveer ze en leg ze in een ovenschaal
  • Meng de overige ingredi├źnten tot een droge kleverige massa
  • Bak 30 min in een oven aan 180┬░C
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *