
Ken je die mop van dat konijntje dat keer op keer naar de bakker gaat om te vragen of die worteltaart heeft? De bakker moet het konijn elke keer teleurstellen, tot hij op een dag beslist om toch maar eens worteltaart te bakken. Waarop dat konijn zegt: ‘Dat is niet lekker hé.’
Ik heb dat mopje nooit echt goed begrepen want deze wortelcakejes zijn overheerlijk. Ze zijn fluffy en zacht, de wortelsmaak is subtiel en de kaneel maakt deze cakejes echt af. Iggy is vooral fan van de cream cheese frosting en Nala eet deze wortelcakejes het liefst zonder topping. Heel complementair dus, mijn kinderen.


Cakejes:
- 150 g bloem
- 100 g rietsuiker
- 1 kl kaneel
- mespunt nootmuskaat
- 1/4 kl zout
- 1,5 kl bakpoeder
- 75 ml zonnebloemolie
- 100 ml amandelmelk
- 100 g geraspte wortelen
- optioneel: 50 g gehakte walnoten, zeste van bio citroen, bresiliennenootjes
Cream cheese frosting:
- 200 g vegan cream cheese
- 3 el poedersuiker (of meer naar smaak)
- 1 el citroensap
- Meng de bloem, rietsuiker, kaneel, nootmuskaat, het zout, bakpoeder (en stukjes walnoten) in een kom.
- Meng de olie, amandelmelk en geraspte wortelen er doorheen.
- Schep in kleine cakevormpjes.
- Bak 20 min. op 180°C of tot de cakejes goudbruin zijn en je er een satéprikker droog kunt uithalen.
- Maak de cream cheese frosting door alle ingrediënten te mengen.
- Laat de cakejes eerst afkoelen voordat je de cream cheese topping er (met een spuitzak) op doet.
- Versier met stukjes walnoot, citroenzeste of bresiliennenootjes.
TIP: Maak je liever 1 grote wortelcake? Verdubbel dan de hoeveelheden, giet het deeg in een ingevette springvorm en bak 50 minuten op 180°C.
10 cakejes / 10 minuten voorbereiden / 20 minuten bakken / 10 minuten afwerken / gemakkelijk.