Wortelscones met vanille glazuur

wortel scones

In de zomer kan je me elke ochtend blij maken met vers fruit, bananenijs of smoothies maar in de winter start ik mijn dag liever met iets warms. Meestal eet ik s’ochtends havermout met soya of notenmelk, gekookt of gebakken in de oven, meestal met wat extra fruit er in. Maar sommige dagen wil ik gewoon iets dat er extra feestelijk uitziet. Deze kleurrijke wortelsscones scoren goed op een zondagse brunch maar zijn ook super handig voor onderweg.

tumblr_ndm0fvwoKq1snauf4o3_1280

1 kop ontpitte dadels of 4 el (palm)suiker, 1 kop hazelnotenmelk, 4 wortels, 3 koppen bloem (ik gebruikte een mix van haverbloem met gewone speltbloem), halve kop hazelnoten, 1kl bakpoeder, mespunt zout, grote snuif gember poeder, halve koffielepel kaneel, mespunt nootmuskaat

  • Rasp de wortels fijn.
  • Blend de dadels met de notenmelk.
  • hak de noten fijn
  • doe alle droge ingredienten in een kom en voeg de wortels, notenmelk, en het grootste deel van de noten er aan toe.
  • maak hoopjes deeg op een bakpapiertje en bak de scones 20 min in een oven aan 180°C

1kopje bloemsuiker, 1kl vanillearoma, 1el water

  • Meng alles tot een dikke glazuur, voeg indien nodig nog een klein beetje water toe
  • doe de glazuur op de afgekoelde scones en doe er de rest van de hazelnoten over

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *