1-2-3 zandkoekjes

1-2-3 zandkoekjes

Deze koekjes zijn echt reuze gemakkelijk en lekker. Ze zijn krokant, en licht. Een soort van zandkoekje. Lekker op zichzelf en nog heerlijker met een laagje ganache tussen twee koekjes in geplet. Op de koop toe is het recept echt kinderspel. Heb je nog meer reden nodig om meteen de keuken in te duiken? Ik dacht het niet.

1-2-3 iedereen klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig voor deze gemakkelijke vegan koekjes?

  • 100gr suiker (kristal of rietsuiker)
  • 200gr vegan boter of bakmargarine
  • 300gr bloem
  • 2kl bakpoeder
  • een snuif zout

voor de ganache:

  • 100gr pure chocolade
  • 2el amandelmelk
  • 2el ahornsiroop of twee extra el amandelmelk

Hoe maak je deze koekjes?

  1. Meng de suiker en boter tot een romige massa
  2. Voeg de bloem, het bakpoeder en zout erbij en kneed alles tot een deegbal
  3. Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast
  4. Rol het deeg uit en snijdt er koekjes uit
  5. Leg de koekjes op een bakpapiertje en bak 15 minuten in een oven aan 180°C of totdat de koekjes goudbruin zijn
  6. Smelt ondertussen de chocolade met de amandelmelk&ahornsiroop au bain Marie of in een microgolfoven (lage wattage en om de tien seconden even roeren)
  7. Laat de chocolade even terug afkoelen waardoor de ganache terug iets vaster wordt
  8. schep een koffielepel ganache op een koekje en plet er een ander koekje op

 

1 Comment

  • Martine de Graaf says:

    Super lekkere koekjes. Wel zonder panache want ze waren zo al lekker. Volgende keer leven ze hopelijk lang genoeg voor de panache. Bedankt voor dit recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *