Aardbeien galette

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan aardbeien galette

Nog net even voordat het aardbeien seizoen voorbij is: een receptje voor een heerlijk zomerse aardbeien galette. Het recept is heel eenvoudig, al is het wel belangrijk dat je het deeg koel houdt. Met de bloem kan je wat variëren. Ik gebruik meestal een combinatie van spelt en haver maar witte tarwebloem lukt net zo goed. Het taartje van op de foto is zelfs gemaakt met 150gr fijn gemalen muesli (ik had nog een zak open staan van quaker met gedroogde aardbeien en dat werkte perfect) want mijn haverbloem was op.

Het taartje op zich is niet super zoet dus is heerlijk in combinatie met een bolletje vanille ijs of een dun laagje bloemsuiker.

Ik bakte dit taartje in mijn ovenvaste greenpan, maar je kan het evengoed op een bakplaat of ovenschaal leggen. Het mag er gerust wat rustiek uit zien, dat is net de charme van een galette.

Wat heb je nodig voor deze aardbeien galette?

  • 75gr speltbloem
  • 75gr rijstebloem of haverbloem
  • 1/2 kl zout
  • 40gr kokosbloesemsuiker, palmsuiker of rietsuiker
  • 100ml koude kokosolie
  • 4el ijskoud water of 2 ijsblokjes

 

  • 300gr aardbeien
  • 2 el tapiocameel of maismeel
  • 40gr agavesuiker, vanillesuiker, bloemsuiker of rietsuiker

Hoe maak je deze aardbeien galette?

  1. Meng alle ingredienten voor het deeg maar doe het zo snel mogelijk, met koele handen, zodat het deeg niet te hard smelt
  2. Laat het deeg minstens een uur rusten in de koelkast
  3. Snij ondertussen de aardbeien en meng de suiker en tapioca er voorzichtig onder
  4. Rol het deeg uit (dit gaat heel gemakkelijk tussen twee velletjes bakpapier) en leg in een bakvorm of op een bakplaat
  5. Beleg het middelste gedeelde van het deeg met de aardbeien
  6. Plooi de zijkantjes er nonchalant over en leg het deeg op een bakplaat of in een bakvorm
  7. Zet het taartje nog 20 minuten in de diepvries en bak dan 40 minuten in een oven aan 180°C

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *