BANANEN GRANOLA

tumblr_nvx88iw7HK1snauf4o5_1280

tumblr_nvx88iw7HK1snauf4o1_1280

Banana granola

Weekend = brunchtime! Ik hou er van om lekker loom&lui, uitgebreid te ontbijten met een tafel vol lekkers. Vers fruit, beetje thee&koffie, wat huisgemaakte confituur en/of choco, goei brood, beetje chocolade, wat soya-yoghurt, en om alles af te werken: lekker verse knapperige granola…

Ik at de granola’s deze keer met havermout, zoals op de foto. Maar ze zijn ook heerlijk om gewoon uit de hand te eten. Of op een bananenijsje. Of met wat kokosyoghurt en vers fruit. Of met met stukjes pure chocolade en bananenchips ertussen. Of..

Deze granola is de perfecte mix tussen de smaak van bananenbrood met de crunch van crunchy’s. Beetje tropisch met de kokos en bananen maar vooral heel huiselijk. Zeker als ze versgebakken uit de oven komen en ze het hele huis lekker doen ruiken!

2 rijpe bananen, 4 koppen haver (echte old-fashioned haver, geen instant), halve kop kokosschaafsel, halve kop kokoschips, halve koffielepel kaneel, 2 eetlepels kokosolie, 1 el ahornsiroop, halve kop palmsuiker

  • Plet (of blend) de bananen met de ahornsiroop en kokosolie
  • Meng de bananen met al de rest
  • sprijd alles uit op een bakpapiertje
  • bak 20 min aan 170°C. schep de granola elke vijf minuten om en blijf de granola bakken tot de bananen helemaal zijn uitgedroogd, anders blijven de granola’s een beetje zacht en minder krokant.

 

tumblr_nvx88iw7HK1snauf4o2_1280

Wat zetten jullie meestal op tafel tijdens een zondagse brunch?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *