Beets & berries smoothie

Beets & berries smoothiebowl

Move over Ben & Jerries, hier is beets&berries. Even lekker dan die heerlijke potten roomijs en oneindig veel meer vitamientjes. Als je deze smoothie met bevroren bananen en bessen maakt, wordt hij ook echt een ijsje (eerder sorbet). Maar aangezien het nu buiten zo koud is gebruik ik in de winter bananen, appelsienen en rode biet op kamer temperatuur en enkel diepgevroren bessen (beter voor het milieu omdat die worden geoogst in de zomer).

Mijn favoriete vegan Ben & Jerries is trouwens die met peanutbutter en cookies. Echt verslavend goed, maar niet echt zo ontbijt waardig. Deze bowl daarentegen zet je ‘s ochtend een aardig eindje op weg. De snelle suikers van het fruit geven je een energieboost en de gezonde vetten van de chia, en hennep zaadjes, kokosschaafsel, cacaonibs, cashewboter en de noten in de energyreep zorgen ervoor dat je iets langer kan blijven surfen op die goede golf.

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • sap van twee appelsienen
  • 1/4e rode biet
  • 150gr bevroren rode vruchten (bessen, aardbeien, bramen, frambozen, kersen)
  • toppings zoals bv hennepzaad, cacaonibs, cashewboter, muntblaadjes, chiazaadjes, energiereep, extra bessen, schijfjes banaan, kokosschaafsel, granola..

Hoe maak je deze smoothiebowl?

  1. Mix alle ingredienten
  2. Doe de smoothie in een kommetje
  3. Versier met toppings

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *