Blueberry rolls

Vegan blueberry rolls

Deze blueberry rolls zijn hier thuis altijd een schot in de roos. Mijn dochter wordt vooral dolenthousiast van de roze prinsessen glazuur. De rolletjes zelf zijn fluffy, zacht en heerlijk zoet. Perfecte zondagochtend ontbijt of namiddag snack. Laat je niet afschrikken door de lange wachttijden. Eigenlijk vragen deze rolletjes echt niet veel werk. Heb je ze graag extra decadent dan kan je ook nog een laagje boter of margarine onder de confituur laag smeren. Een feest voor je ogen en een feest in de mond.

Wat heb je nodig voor deze blauwe bessen rolletjes?

  • 450 gr witte bloem
  • 21gr verse gist
  • 225ml plantaardige melk
  • 3el suiker
  • 1/2 kl zout
  • 65ml neutrale olie (kokos, zonnebloem of rijstolie)
  • optioneel: 50gr vegan boter (bijvoorbeeld bluebrand of huismerk Albert Heyn) of bakken en braden margarine
  • 200gr blauwe bessen confituur
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 el rode bieten sap (ik gebruikte het sap uit een pakje gekookte rode bieten)
  • 1el citroensap
  • optioneel: scheutje vanille extract

Hoe maak je deze blueberry rolls?

  1. Verwarm de melk tot deze lauw is
  2. Weeg de bloem en doe die in een ruime kom, meng met het zout en maak in het midden een kuiltje
  3. Verkruimel de gist in het kuiltje en meng met de suiker en 25ml lauwe melk
  4. Laat 5 minuutjes staan en giet er dan de rest van de lauwe melk en de olie bij
  5. Kneed het deeg vijf minuten goed door, leg het daarna terug in de kom
  6. Dek de kom af en laat het deeg een uur rusten
  7. Kneed het deeg daarna even terug door en rol het uit
  8. Bestrijk het deeg met (de vegan boter) en de confituur
  9. Rol het deeg op als een grote pannenkoek en snij de pannenkoek in rolletjes van gelijke dikte (2cm)
  10. Laat weer een klein uurtje rijzen
  11. Bak 35 minuten in een oven aan 180°C
  12. Meng de bloemsuiker met het rodebieten en citroensap
  13. Overgiet de blueberry rolls met de roze glazuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *