Broodpudding met chocolade

 

tumblr_n6kg16lkuw1snauf4o6_1280

tumblr_n6kg16lkuw1snauf4o2_1280

Vegan broodpudding met chocolade

Deze foto’s dateren van een dikke drietal jaar geleden, toen mijn broertje nog een soort van klein en schattig was en af en toe bij mij kwam logeren. Ondertussen is hij getransformeerd in een boomlange jongeman met een stalen six-pack en houdt hij liever pijamafeestjes met zijn lief dan met zijn oudste zus. (Ik kan hem daarin geen ongelijk geven.) Maar hij is nog altijd een even groot schatje als op de foto’s. Misschien is hij de laatste tijd wel op zijn liefst. Zo verraste hij me vorige week met  glutenvrije vegan chocolate chip zandkoekjes zonder suiker. Het waren trouwens de lekkerste koekjes die ik in 2017 at! (En dat waren er veel.) Toen ik hem om het recept vroeg bleek dat hij ze gewoon had geïmproviseerd. Mijn held! (We hebben ze deze week nog eens proberen namaken met de weegschaal erbij en zodra het recept op punt staat, zie je het hier verschijnen!) Hij is zelfs zo leuk en lief voor Nala dat ‘Pieter’ de eerste naam is die ze kan zeggen.

Geen wonder dat ik op mijn beurt dan ook mijn best wil doen voor mijn lievelingsbroer. Met ontbijt op bed bijvoorbeeld.

Deze broodpudding is eigenlijk een decadente, luie versie van verloren/gewonnen brood. In plaats van de oude sneetjes brood stuk voor stuk onder te dompelen in een soyamelk-mengsel en ze dan te bakken in de pan, gooi je ze gewoon in 1 keer samen met flink wat chocolade in een ovenschaal, sausje erover, even bakken en klaar. Ideaal voor van die luie snoezeldagen waarbij je niet uit bed wil. Schep de broodpudding in kommetjes en eet ze met een bolletje vanille-ijs, of doe zoals wij en eet gewoon rechtstreeks uit de kom.

Wil je toch het gevoel hebben dat je al je goede en gezonde voornemens nog niet vanaf de eerste week overboord gooit dan kan je altijd twee of drie peertjes toevoegen. De sappige zoete peren combineren heel goed met de pure chocolade, de zachte vanille en de krokante broodkorstjes. Laat je liever ook de chocolade weg, dan kan je die vervangen door enkele fijngesneden dadels, rozijnen en kaneel.

tumblr_n6kg16lkuw1snauf4o5_1280

Wat heb je nodig voor deze broodpudding?

  • Een half oud brood (ongeveer 300gr) in blokjes gesneden. Je kan dit ook maken met oudbakken brioche, croissant, sandwich..
  • 500ml hazelnotenmelk of soyamelk
  • 50gr vanille puddingpoeder
  • 50gr bruine suiker of rietsuiker
  • 100gr pure chocolade (liefst minstens 60% cacao, check de ingredientenlijst om zeker te zijn of de chocolade helemaal plantaardig is)

Hoe maak je deze broodpudding?

  1. Doe de stukjes brood samen met de stukjes chocolade in een ovenschaal
  2. Meng de melk met het puddingpoeder en de suiker in een apart kommetje en giet dit over de broodstukjes
  3. Meng de stukjes chocolade mee onder de broodmengeling
  4. Bak 40tal minuten in een oven aan 180°C of tot de broodpudding goudbruin wordt (afhankelijk van de grootte van je ovenschaal)
  5. Even laten afkoelen en smullen maar

tumblr_n6kg16lkuw1snauf4o3_1280

Wat is jouw favoriete ontbijt op bed?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *