Vegan chocolade havermout
De laatste tijd lijkt het wel of ik de hele dag door zin heb in chocolade. Misschien komt het doordat ik extra energie nodig heb voor de borstvoeding maar vaak heb ik mijn eerste stuk chocolade al binnen nog voor ik de verwarming heb kunnen aanzetten. Op zich allemaal niet zo héél erg aangezien cacao eigenlijk een superfood bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten is. Om mijn chocolade-craving een beetje te stillen maak ik regelmatig een grote kom warme chocolade havermout met alle toppings die ik maar kan vinden: banaan, kokos, palmsuiker, ahornsiroop, amandelboter, extra stukjes chocolade, cashews, geroosterde hazelnoten, zelfgemaakte choco…
Havermout heeft een lage glycemische waarde (dat betekent dat het weinig effect op je bloedsuikerspiegel heeft) waardoor je je lang verzadigd voelt. Daarnaast bevat havermout veel eiwitten, vezels, vitamine B1, magnesium, fosfor.
Kortom: met een zo een kommetje kom je met gemak de voormiddag door zonder langs de snoepdoos te passeren! 🙂
Hoe maak je het?
- 500 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld hazelnootmelk)
- 120gr havermout
- 2eetlepels cacao
- snuifje zout
- optioneel: geprakte banaan
- toppings!!
- Breng de melk, haver, cacao, zout (en geprakte banaan) al roerend aan de kook
- Laat 3tal minuten doorkoken
- Doe in twee kommetjes en versier met toppings
Dit is waarschijnlijk genoeg voor twee. Maar de choco-haver is ook koud heel lekker!