De beste vegan chocoladecake ooit

tumblr_ndmaxxeven1snauf4o3_r1_1280

Super smeuïge vegan chocolade cake

Deze chocolade cake is niet meteen de gezondste maar dat vergeet je snel vanzodra je hem proeft. Hij is luchtig, smeuïg, helemaal vegan en heerlijk decadent. Door de dikke laag chocolade-icing is het een echte chocoladebom.

En voor iedereen die soms nog twijfelt of vegan ook wel even lekker kan zijn, is deze cake een game-changer. Niemand zou ooit kunnen raden dat deze cake helemaal plantaardig is.

De cake op de foto heeft het hier niet lang overleefd. Sindsdien heb ik hem nog een aantal keren gebakken maar het is me nog nooit gelukt om er betere foto’s van te trekken omdat we ons niet kunnen inhouden om meteen aan te vallen.

Op de foto heb ik hem in een rechthoekig bakblik afgebakken en de chocolade er ruw over gegoten zodat hij wat rustiek aandoet.

Maar afgebakken in een rond bakblik, al dan niet in twee gesneden met een laag slagroom er tussen en wat frambozen of aardbeien erbij, is hij met gemak hét pronkstuk op een verjaardsagsfeest of de ideale afsluiter van een kerstmaaltijd. vergeet in dat geval de taarthouder niet want eigenlijk verdiend deze chocoladecake het om op een voetstuk te worden geplaatst. zo lekker!

vegan chocolate cake

Ingrediënten

voor de cake:

  • 300 gr rietsuiker
  • 300 gr bloem
  • 300gr margarine die geschikt is om te bakken of je kan ook kokosolie gebruiken
  • 200ml hazelnotenmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 kl appelazijn
  • 2kl bakpoeder
  • 2kl vanille-extract
  • 70gr cacao-poeder
  • flinke snuif zout

Voor de chocolade topping:

  • 100 gr pure vegan chocolade
  • 50ml kokosroom (of soyaroom)
  • 1el cacao
  • 1el poedersuiker

vegan chocolade cake

Werkwijze

 

  • Warm de oven op tot 180°C
  • Vet een bakblik in en bepoeder het met een beetje bloem of doe er een bakpapiertje in
  • Meng de margarine met de suiker en klop deze een vijftal minuten licht en luchtig
  • Voeg de notenmelk, appelazijn en het vanille-extract toe en meng alles door elkaar
  • Zeef er de bloem, bakpoeder, zout en cacao op en meng kort door elkaar (zorg dat je zeker niet te lang roert)
  • Bak 30 a 40 min in de oven tot een tandenstoker er droog uitkomt(afhankelijk van de grootte van het bakblik)
  • Laat volledig afkoelen op een rooster
  • Maak ondertussen de topping door de chocolade au bain marie te smelten en de andere ingrediënten aan toe te voegen tot een glad geheel
  • Giet de chocolade ganache er over en val aan!

 

 

 

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *