Falafel sharing bowl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Falafel sharing bowl

Kaas en wijn avonden zijn compleet passé. Vanaf nu staat er op elke hippe instagramwaardige tafel een sharing bowl of deelbord. Ik hou van verschillende dingen proeven en smikkelen met mijn handen. Op restaurant wil ik ook altijd dat iedereen iets anders besteld zodat ik overal een hapje van kan doen. Gelukkig springen steeds meer restaurants op deze sharing-trend: Camion, Native of Wild Project, allemaal zaken waar je gerechtjes besteld om dan samen met het hele gezelschap te delen. Maar aangezien ik thuis niet de hele avond in de keuken wil staan, maak ik gewoon meteen één grote deelschotel met zo wat alles wat ik in de keuken vind. Meestal is dit dus een combinatie van rauwe en geroosterde groenten, iets hartigs zoals falafelballetjes (deze zijn van Boni en zijn vegan), wat brood, druiven, vrijgen, uienconfituur, vegan paté, en enkele dips zoals houmous, muhamarra, of guacamole. Gezellig, toch?

Wat heb je nodig?

  • Vanalles en nog wat
  • Rauwe groenten: radijzen, stukjes selder, kerstomaten, komkommer staafjes, spinazie,
  • Geroosterde groenten: grove stukken geroosterde pompoen, wortel, zoete aardappel, knolselder, pastinaak, spruiten
  • Falafel (deze zijn van Boni en zijn vegan)
  • dips zoals cannelloni bonen dip en hummus als je geen tijd hebt om deze zelf te maken, kan ik de sojaspread (met Belgische soya) en de lupinespread van bioplanet aanraden. (Als je dan toch iets koopt vind ik het altijd fijn om te gaan voor een specialleke ipv iets dat ik thuis zelf ook kan maken)
  • geroosterde noten
  • zuurdesembrood, chiabatta, focaccia, broodstengels, mailwafels, crackers
  • gepekelde rode ui
  • ingelegde artisjok, olijven, pepers, grote kappers

Hoe maak je het?

Gooi alles samen op een grote plateau. Enfin, gooien is veel gezegd: het oog wil ook wat dus als je alles een beetje mooi naast elkaar schikt ziet het er meteen toch wat appetijtelijker uit. Voorzie vooral genoeg variatie en contrast tussen de smaken: iets zoet, iets zout, iets warm iets koud, iets krokant, iets smeuïg. Hoe meer afwisseling, hoe leuker.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *