Organiseer je een feestje of wil je graag iets lekkers meenemen naar een etentje dan is deze feestcake altijd een winnaar.
Een gewone 4×4 cake kan je door wat versieringen in een handomdraai omtoveren tot het pronkstuk van elk feest.
In dit geval gebruikten we een dikke laag chocolade (100gr pure chocolade gesmolten met 4 eetlepels kokosroom en een snuif zout), smarties en popcorn.
Maar je kan evengoed amandelschilfers, breseliennenootjes, kokosschaafsel, eetbare bloemen, chocoladekrullen, aardbeien, speculaaskruimels, letterkoekjes,… gebruiken.
Vroeger namen wij dit soort cake mee naar school als verjaardagslekkernij om uit te delen in de klas.
Dan kochten we gewoon een grote basic cake in de supermarkt, legden we hem op een schotel en versierden we hem alsof we hem zelf hadden gemaakt.
Niemand die wist dat hij niet vers uit onze oven kwam. Af en toe een leugentje-om-best-wil kan geen kwaad, toch?
Nu ik zo veel mogelijk plantaardig eet, is het iets moeilijker om snel snel een cake te halen in de winkel (vaak is de boter wél plantaardig maar toch nog steeds eieren).
Maar er zelf ééntje bakken is natuurlijk ook leuk. (recept voor basic vegan cake volgt snel) Ik kijk er al naar uit om later dit soort feestcakes te versieren met mijn dochtertje.