Ook al is het volgens de kalender al een dikke week zomer, als ik naar buiten kijk zie ik enkel grijze wolken & regen en lijkt het eerder herfst. Gelukkig hoeft dat op mijn bord zo niet te zijn! Integendeel. Het bessen seizoen is volop aan de gang en ook de sla is momenteel overal kraakvers te vinden. Lekker die herfstblues er uit detoxen met een bord vol groenten en fruit! Blauwe bessen, braambessen en granaatappel staan al lang bekend voor oa. hun anti-oxidanten. Zij geven deze salade een fris zoete toets. Hennepzaad en zonnebloempitten bevatten dan weer veel gezonde vetten en zorgen bovendien voor een extra hartige touch. Groene bladgroenten zijn dan weer een bron van eiwit, vitaminen, vezels, anti-oxidanten en mineralen. Ik gebruikte een mix van een halve krop sappige sla, een handvol rucola en waterkers voor wat extra pit. Tenslotte strooide ik er ook nog wat zeekraal over, deze heeft een mild zoute zeesmaak.
Ik at deze salade zo, puur zoals hij is. Maar wil je hem nog wat verder pimpen kan je je volledig laten gaan met wat extra olie (van olijf, noten, hennep), een goede balsamicoazijn of -creme, of wat agavesiroop.