Gemarmerd bananenbrood

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_nr114oqqyl1snauf4o2_1280

Plantaardig, vetvrij en zonder geraffineerde suikers. Ideaal als ontbijt of tussendoortje. Wij aten het met vers fruit en zelfgemaakt bananenijs. Ook al zijn wij niet de grootste snoepers toch heeft dit bananenbrood het geen twee dagen overleefd in dit huis.

tumblr_nr114oqqyl1snauf4o4_1280

  

4 (over)rijpe bananen, scheutje appelazijn, 200 ml plantaardige melk, 250gr bloem (ik gebruikte een mix van haver, spelt en witte bloem), 100gr palmsuiker, 50 gr cacao, halve tl zout, tl bakpoeder, halve tl bicarbonaat, snuif kaneel

  • Blend de geschilde bananen, appelazijn en de plantaardige melk
  • Meng bloem, suiker, zout, bakpoeder, bicarbonaat, en kaneel in een kom
  • Meng er het bananenmengsel door (let op: als je te lang roert zal het eindresultaat taai worden)
  • Giet de helft van het deeg in een met bakpapier bekleed cakevorm
  • voeg aan het overgebleven deel de cacao en nog een klein scheutje melk toe
  • Giet het chocoladedeeg mee in het cakeblik en schep het met een lepel een beetje door elkaar
  • Leg er nog wat stukjes banaan of noten op
  • Bak 55 a 60 minuten in een oven aan 180°C

TIP:  Voeg ook eens wat extra stukjes pure chocolade toe aan het cacaodeeg

tumblr_nr114oqqyl1snauf4o1_1280

Wij aten dit bananenbrood onder andere met zelfgemaakt bananenijs, vers fruit en een smoothie.

tumblr_nr114oqqyl1snauf4o6_1280

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *