Geroosterde noten

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 Geroosterde noten

Ik hou van alle soorten noten; rauwe, zoute, gekarameliseerde, geroosterde, kleine, grote, gemalen, gepelde.. Zet ze in mijn buurt en ik eet ze allemaal op. Maar deze geroosterde noten met rozemarijn zijn misschien wel mijn favoriete: een tikje zoet, een tikje zout en heerlijk knapperig. Lekker uit het vuistje, maar ook zalig door de granola of op een salade.

Wat heb je nodig voor deze geroosterde rozemarijn noten?

  • 500gr gemengde noten; in dit geval amandelen, pecans, hazelnoten, en cashews
  • 2 el kokosolie (of olijfolie, zonnebloem, of arachide olie)
  • 1kl grof zout (of wat meer, afhankelijk van eigen voorkeur)
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el palmsuiker of bruine suiker
  • 2 el fijngehakte verse rozemarijn (als je gedroogde gebruikt best pas na het roosteren toevoegen, meestal is 1 el dan genoeg maar dit hangt af van de kwaliteit van de rozemarijn)

Hoe maak je deze geroosterde rozemarijn noten?

  1. Meng de gesmolten kokosolie met de ahornsiroop, suiker, zout, en rozemarijn
  2. Giet de mengeling over de noten en schep om totdat alle noten gekruid zijn
  3. Bak 20 minuten in een oven aan 180°C, schep tussendoor 1 a twee keer om (let op dat je ze niet té lang laat bakken want aangebrande noten zijn een zonde)
  4. Tijdens het afkoelen worden de noten nog krokanter, proef en voeg indien nodig nog een beetje extra zout toe
  5. Bewaar in een luchtdichte bokaal

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *