geroosterde pompoenpitten

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_mxj123jVVN1snauf4o1_1280

Geroosterde pompoenpitten

  • Scheid de pitjes van het vlees en de draden.
  • Week de pitjes een paar uren in zout water (optioneel). Het zoute water deactiveert enzymremmers die in de pitjes zitten; deze enzymremmers kunnen de maag irriteren, en door ze te verwijderen produceren de pitjes meer vitaminen. Veel traditionele culturen zoals de Azteken weken pompoenpitjes in zout water voor ze ze laten drogen. Veel mensen vinden ook dat dit de smaak aanzienlijk verbetert.
  • Droog de pitjes af met keukenpapier.
  • Spreid de pitjes uit op een bakplaat
  • Rooster 20min in een oven aan 180°C of tot ze goudbruin zijn. Schep tussendoor de pitjes eens om zodat ze gelijkmatig bakken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *