Havergebak met appel en rabarber

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_n97w2kYfck1snauf4o4_1280

Lactosevrij, suikervrij, soyavrij, glutenvrij  

Ideaal als alternatief voor ontbijt, brooddooslunch of gezonde snack!

5 koppen plantaardige melk (ik gebruikte havermelk van provamel), 2 koppen instant haver, 1 kop dadels, flinke snuif zout, mespunt kaneel, 1 grote appel, 5 stengels rabarber, 2 el rijstsiroop (of agave of honing)

  • Mix of blend de rijsmelk met de dadels, kaneel en zout tot een homogeen mengsel en giet in een kookpotj

  • Voeg de havermout toe en breng aan de kook

  • Laat 3 minuten doorkoken

  • snij de rabarber en laat 4 stengels in een bodempje water en de rijstsiroop enkele minuten garen tot een moes

  • bekleed een bakvorm met bakpapier

  • doe de havermout in de bakvorm, daarna de rabarbermoes en eindig met stukjes appel en de rest van de rauwe rabarberstukjes

  • Bak 45 minuten in de oven aan 180°C

  • Laat volledig afkoelen

tumblr_n97w2kYfck1snauf4o1_1280tumblr_n97w2kYfck1snauf4o7_1280

Ik vind dit het ideale gebak voor lange autoritten. Zomers genoeg om een vakantiesfeertje te hebben. Lekker zoet door de dadels, fris door de rabarber. En de trage koolhydraten van de haver zorgen ervoor dat je er een hele tijd tegen aan kan.

Op de koop toe kruimelproef. 🙂

tumblr_n97w2kYfck1snauf4o8_1280

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *