Kokosgranola met rode vruchten

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Kokos granola met gepofte quinoa en rode vruchten

Iedereen heeft zo wel zijn favoriete granola recepten. Bij ons in huis is deze kokosgranola met rode vruchten (of ook soms wel met stukjes chocolade) een vaste waarde. Hij is niet overdreven zoet, lekker knapperig en de stukjes framboos geven het een fris zuurtje. Bovendien is hij super simpel om te maken, en zijn de ingredi├źnten gemakkelijk aanpasbaar aan wat je in de kast hebt staan. De combinatie van de kokoschips met de kokosrasp geeft deze granola een heerlijke tropische twist.

Getest en goedgekeurd door Iggy. ­čÖé

Wat heb je nodig voor deze kokos granola?

  • 300gr havervlokken
  • 75 gr kokoschips
  • 50 gr gepofte quinoa
  • 75gr kokosrasp
  • 1/4tl vanillepoeder of 1 tl vanille aroma
  • flinke snuif zout
  • 5el kokosolie
  • 100ml ahornsiroop
  • 30gr gevriesdroogde rode vruchten (ik gebruikte die van Adya)

Hoe maak je deze granola?

  1. Smelt de kokosolie en meng met de ahornsiroop
  2. Voeg de haver, kokoschips, kokosrasp, vanille, gepofte quinoa en zout toe en meng
  3. Verspreid de granola over een bakplaat en bak 20 minuten aan 180┬░C of totdat de granola goudkleurig is. Schep tijdens het bakken een tweetal keer om zodat de granola gelijk bakt.
  4. Laat helemaal afkoelen voordat je de granola in een bokaaltje schept. Blijft afgesloten 1 maand houdbaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *