Nutty tahin granola

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Nutty tahini granola

Deze granola is in een handomdraai gemaakt en is heerlijk noot-ig. Doordat er geen suiker wordt gebruikt is de granola wel niet zo zoet als de crunchy’s die je in de winkel koopt. Je kan het eerder vergelijken met een geroosterde muesli, maar dan boordevol knapperige noten. Heb je de granola liefst wat zoeter dan kan je naar eigen smaak wat palmsuiker of rietsuiker toevoegen voor het bakken.

Zelf ben ik echt verzot op tahin, ik kan het zo met een lepel uit de pot eten en vind het zowel in hartige als zoete gerechten heerlijk. Blijkbaar bevat tahin ook veel calcium, mooi meegenomen, toch?

Wat heb je nodig voor deze nutty tahin granola?

  • 150 gr grove haver
  • 100 gr grof gehakte noten
  • 25 gr kokosrasp
  • 25 gr kokoschips
  • 50 gr sesamzaad
  • 3 el tahin
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 el zonnebloemolie
  • snuif zout

Hoe maak je deze vegan tahin granola met noten?

  1. Meng de tahin, ahorn en zonnebloemolie in een kom
  2. Voeg de haver toe en meng
  3. Voeg de andere ingredi├źnten toe en schep door elkaar
  4. Bak 15 minuten aan 160┬░C
  5. Schep door elkaar en bak nog een tiental minuten of tot ales goudbruin is

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *