Ontbijttaartje met peer
Dit ontbijttaartje is eigenlijk gewoon ovenbaked oatmeal maar dan in een fancy vorm. De chocoladesaus doet het er extra decadent uitzien terwijl het in feite echt alles behalve een ongezonde snoeperij is. Haver, amandelmelk, puddingpoeder, een beetje palmsuiker en drie peertjes: meer heb je niet nodig om de dag feestelijk te starten. Natuurlijk kan je voor de chocoladesaus gewoon wat chocolade met een scheutje amandelmelk laten smelten, maar wil je het licht en ontbijt vriendelijk houden dan kom je met cacaopoeder, ahornsiroop en amandelmelk al een heel eind.
Wat heb je nodig voor dit ontbijttaartje?
- 200gr havermout
- 40 gr puddingpoeder
- 40gr palmsuiker of rietsuiker (of ahorn)
- 1 kl kaneel
- 450ml amandelmelk
- flinke snuif zout
- 3 peren
voor de chocoladesaus:
- 2el cacopoeder
- 3el agave of ahornsiroop
- snuifje zout
- 3el amendelmelk
- optioneel: 1el pindakaas of notenboter
Hoe maak je dit ontbijttaartje?
- Meng alle ingrediënten voor het taartje in een kom en giet in een met bakpapier beklede taartvorm
- Schil de peren, halveer ze en snijdt ze in fijne schijfjes en steek deze in het deeg
- Bak 45 minuten in een oven aan 180°C of tot het goudbruin begint te zien
- Meng ondertussen de ingrediënten van de chocoladesaus en voeg naar smaak extra ahorn of amandelmelk toe
- Eet warm uit de oven met de chocoladesaus (en een bolletje nicecream) of laat afkoelen en naam ze mee in je brooddoos als snack on the go
1 Comment
Ziet er overheerlijk uit. Ga ik ook eens proberen. Vraagje: welk merk van puddingpoeder gebruik je?