Ovenbaked banaan-aardbei havermout

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_np6jcvOwOw1snauf4o1_1280

Want ja… het is al zomer dus aardbeienseizoen, maar toch nog steeds regenachtig genoeg om s’ochtends lekker warm te willen ontbijten.

Deze havermout kan je de avond ervoor al klaarzetten zodat je ’s ochtends enkel de oven moet aanzetten. Lekker, handig en gezond. Door rijpe bananen te gebruiken wordt de havermout op natuurlijke wijze gezoet en is er geen extra suiker nodig. 

tumblr_np6jcvOwOw1snauf4o5_r1_1280 

3 rijpe bananen , 150 gr havermout, 1 grote eetlepel vanille puddingpoeder, mespunt zout, 250gr aardbeien, 500ml plantaardige melk (Ik gebruikte de rijst-kokosmelk van provamel omdat die bio en ongezoet en zacht van smaak is. De subtiele kokossmaak past goed bij de bananen.)

  • Plet de bananen grof in een ovenschaal (het is leuk als er hier en daar nog grotere stukjes zijn)
  • Meng de havermout, puddingpoeder, zout en melk door de bananen
  • Ontkroon en snijd de aardbeien en strooi deze over de havermout
  • (Laat een nachtje weken)
  • Bak 40 min in een oven aan 180°C

TIP: ook lekker met wat amandel of kokoschaafsel. Of roer er eens wat stukjes pure chocolade door. Zoetebekken kunnen er ook nog twee eetlepels palmsuiker overstrooien voor het in de oven gaat, of het achteraf overgieten met wat ahornsiroop.

tumblr_np6jcvOwOw1snauf4o6_r1_1280

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *