Pink pancakes

 

Roze pannenkoeken

Ik maakte deze schattige fluffy roze pannekoekjes het weekend voor valentijn in de hoop het recept nog op tijd te kunnen posten zodat jullie je geliefden konden verrassen met versgebakken lekkers op bed. Dat is dus duidelijk niet gelukt 🙂 Maar aangezien deze pannenkoekjes gewoon zo lekker zijn en er zo leuk uitzien, zijn ze eigenlijk altijd een goed idee. Ik serveerde ze met gele golden milk en groene matcha icecream om het plaatje helemaal compleet te maken. 🙂 Perfect anti-gif voor grijze ochtenden en dito humeur!

Bovendien komen er natuurlijk geen gekke (vaak schadelijke) kleurstoffen ofzo aan te pas: voor de roze kleur gebruikte ik simpelweg een stukje rode biet. Door bakpoeder in het deeg te doen, behoudt de biet beter zijn kleur na het verwarmen. De gele kleur van de melk is afkomstig van kurkuma en door wat matcha poeder toe te voegen aan basic nice-cream verkrijg je in een handomdraai (eerder in een blenderdraai) dit fris-groene ijs****.

 

 

Hoe maak je deze vegan pink pancakes?

  • 200gr bloem // Ik gebruikte een mengeling van haverbloem* en speltbloem maar je kan natuurlijk ook basic witte bloem gebruiken
  • 2dl plantaardige melk
  • een halve rode biet (rauw of voorgekookt)
  • flinke snuif zout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 eetlepel ahornsiroop**
  • 1 eetlepel kokosolie + extra om te bakken***
  1. Mix de rode biet samen met de plantaardige melk en de kokosolie in een blender
  2. Meng alle droge ingredienten
  3. Roer de natte en droge ingrediënten door elkaar
  4. Bak de pannenkoekjes in wat kokosolie
  5. Eet deze pannenkoekjes met ahornsiroop, kokosroom, rode vruchtjes, chocolade saus, aardbeien(confituur), framozencoulis, bloemsuiker…
TIPS:
*Haverbloem ken je gemakkelijk zelf maken door gewoon wat haver fijn te malen in je blender. Haver is van nature glutenvrij maar bevat door het productieproces toch vaak sporen van gluten. Check de verpakking als je zeker wil zijn dat de haver die je gebruikt geen gluten bevat.
**Je kan deze pannenkoekjes gemakkelijk ook hartig maken door de ahornsiroop weg te laten. Super lekker met groene groentjes zoals in wat in look gestoofde spinazie..
***Je kan natuurlijk ook andere olie gebruiken. Kies dan bij voorkeur voor een neutrale olie zoals arachide of zonnebloem olie
**** Het matcha ijs maakte ik door 3 bevroren rijpe bananen te blenden met matcha poeder, kleine snuif zout en een scheutje plantaardige melk. Indien nodig kan je het ijs nog even terug invriezen om het steviger te maken

Share on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *