Rabarber framboos crumble bars

Rabarber framboos crumble bars

Deze frambozen rabarber crumble koekjes zijn alles wat ze moeten zijn: fruitig, zomers, knapperig van boven, lichtzuur binnenin. Ik was een beetje lui dus gebruikte rabarbercompote uit een bokaaltje waardoor deze in een wip gemaakt zijn. Gebruik je liever verse rabarber? Laat deze dan met een paar eetlepels suiker en een drupje citroensap eerst even stoven in een steelpannetje. Ik gebruik voor compote meestal ongeveer 20gr suiker per 100gr fruit. Het deeg voor de bodem en de crumble zijn hetzelfde waardoor je maar 1 mengkom nodig hebt. Al is het wel lekker als je aan de crumble wat geschaafde amandelen toevoegt voor die kleine extra touch. Gebruik ter variatie ook eens aardbeien of blauwe bessen met wat limoen-zeste in plaats van frambozen.

Wat heb je nodig voor deze rabarber framboos crumble bars?

  • 120gr haver
  • 150gr haverbloem (ik blend mijn haver altijd fijn tot bloem maar je kan ook tarwebloem gebruiken)
  • 75gr kokosbloemsuiker,  rietsuiker of lichtbruine suiker (als je ze graag wat zoeter hebt mag je ook 100gr gebruiken)
  • 100ml kokosolie
  • 1el puddingpoeder
  • flinke snuif zout
  • +-50ml amandelmelk
  • 20gr geschaafde amandelen
  • 200gr frambozen (ik gebruikte uit de diepvries)
  • 200gr rabarbercompote

Hoe maak je deze rabarber framboos crumble koeken?

  1. Meng de haver, bloem, suiker, puddingpoeder en snuif zout
  2. Kneed er de kokosolie onder
  3. Voeg tijdens het kneden beetje bij beetje wat melk toe tot je een droog maar licht kleverig deeg hebt
  4. Bekleed een rechtvormig bakblik met bakpapier en maak met 4/5e van het deeg een bodem. Druk stevig aan.
  5. Smeer de rabarbercompote er op en bestrooi met de frambozen
  6. Meng de amandelen onder de rest van het deeg en verkruimel alles bovenop de frambozen
  7. Bak 40min in een oven aan 180°C of totdat de crumble goudbruin is
  8. Laat volledig afkoelen en bewaar in de koelkast

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *