rauwe truffels

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

tumblr_mtsgvtdCmn1snauf4o1_1280 tumblr_mtsgvtdCmn1snauf4o2_1280

Deze rauwe snoepjes kan je ook wel energyballs noemen. Ze bevatten voornamelijk noten en dadels waardoor ze een instant energyboost geven. Zonder geraffineerde suiker, verzadigde vetten of gekke additieven.

Zonder de cacao is de smaak wat te vergelijken met rauw koekjesdeeg.

  • 150gr cashews én  150gr bleke amandelen (deze geven het eerder een marsepein-smaak) of hazelnoten (deze smaken eerder naar nutella). Je kan je noten ook eerst tien minuten roosteren in een oven aan 180°C waardoor de noten smaak meer uitgesproken zal worden. De balletjes zijn dan wel niet meer rauw.
  • 300gr ontpitte dadels. Koniginnen-dadels (medjool-dadels) geven het beste resultaat: deze zijn erg kleverig en smaken extra zoet en karamellig
  • 50gr cacaopoeder
  • snuif zout
  • mespunt vanille (geen vanille suiker maar echt vanille poeder of vanille extract)
  • desgewenst een eetlepel kokosolie
  • cacaonibs, sesamzaadjes, extra cacaopoeder, geraspte kokos,.. om in te rollen
  1. Noten in een foodprocessor verhakkelen tot ze fijn zijn
  2. voeg zout, vanille en kokosolie toe en blend nogmaals
  3. Dadels mee in de blender totdat alles een kleverige massa is
  4. van de helft maak je al bolletjes
  5. onder de andere helft meng je de (rauwe) cacao en hiervan rol je ook balletjes
  6. versieren door ze in cacaonibs, cacao, kokos, sesamzaadjes… te rollen

In een luchtdichte doos bewaren ze zéker een week in de koelkast (maar zo lang overleven ze hier nooit).

Ze zijn ook erg lekker als ze uit de diepvries komen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *