Groenten pannenkoekjes

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 

Regenboog pannenkoekjes

Terwijl ik dit schrijf, ligt er op een bordje naast mijn toetsenbord een geel wortelpannenkoekje waar ik zo nu en dan een hap van neem. Het leuke aan deze pannenkoekjes is dat ze zo veelzijdig zijn. Soms eet ik ze gewoon zo recht uit het vuistje, dan weer bij een groot bord vol groentjes met wat hummus zoals op de foto’s, als vervanger van een wrap bij een chilli sin carne, bij de soep of als ontbijt met wat kokosyoghurt en een scheutje ahornsiroop (de broccolipannenkoekjes lenen zich hier iets minder toe). Ze zien er niet alleen vrolijk uit, ze zijn ook een ideale manier om wat extra groenten en proteïnen in een maaltijd te smokkelen. Per 200gr bloem bevatten ze 100gr kikkererwtenmeel (besan), dit kan je vinden in de biowinkel of Aziatische of Marokkaanse buurtwinkeltjes.

De receptjes maken ineens een hele stapel pannenkoekjes, ideaal om allemaal af te bakken in het weekend zodat je een voorraadje in de ijskast hebt liggen om gedurende week snel even her op te warmen. (Je kan ze zelfs enkele weken bewaren in de diepvries.) Wil je de drie kleuren samen maken dan raad ik aan om de hoeveelheden te halveren.

Wat heb je nodig voor deze pannenkoekjes?

 

Groene:

  • 200gr bloem
  • 100gr kikkererwtenmeel
  • 150gr broccoli roosjes
  • 250ml water
  • 200ml ongezoete amandelmelk
  • flinke snuif zout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el olijfolie +om te bakken
  • optioneel: flinke snuif zwarte peper
  • optioneel: 2 el voedingsgist
  • optioneel: handje verse peterselie
  • optioneel: paar druppels citroensap

 

 

Rode:

  • 200gr bloem
  • 100gr kikkererwtenmeel
  • 250ml water
  • 200ml ongezoete amandelmelk
  • 1 geschilde rode biet
  • flinke snuif zout
  • 1kl bakpoeder
  • 1 el olijfolie +om te bakken

 

Gele:

  • 200gr bloem
  • 100gr kikkererwtenmeel
  • 250ml water
  • 200ml ongezoete amandelmelk
  • 2 wortels (+-150gr)
  • flinke snuif zout
  • 1 el bakpoeder
  • 1el olijfolie+om te bakken
  • optioneel: 1 kl kaneel
  • optioneel: 1 kl kurkuma
  • optioneel: 1 kl komijn

Hoe maak je deze pannenkoekjes?

  1. Meng alle ingrediënten samen in een blender tot je een glad beslag krijgt
  2. Warm een beetje olie op in een pan (Ik doe meestal enkel de eerste keer olie in de pan en bak de rest van de pannenkoekjes zonder)
  3. Giet het beslag in de pan en draai de pannenkoekjes om van zodra de bovenkant er niet meer nat uitziet
  4. Bak tot beide kanten goudbruin zijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

8 Comments

  • Lieselot says:

    Zien er heerlijk uit!!!
    Welke bloem gebruik jij?

  • Eilish says:

    Ik kom hier terecht via de ‘Try Vegan’-mails.
    Wat een goed idee. Er staat al een hele tijd kikkererwtenmeel in mijn kast en ik kwam er nog niet toe om er iets mee te doen. Deze ga ik zeker proberen!

  • Laura Menten says:

    Hallo, wij gaan deze vandaag proberen :). De groenten moeten niet eerst gestoomd worden? Rauw blenden en in het deeg verwerken?
    Groetjes

    • Elisabeth says:

      Hoi Laura,

      Nee de groe,tjes hoeven niet gestoomd te worden maar gewoon rauw mee de blender in! Easy does it 😉

      • Laura says:

        Mijn rode pannenkoeken zijn eerder roze. Kan dat zijn omdat ik een al voorgekookte rode biet gebruikte?

        • Elisabeth says:

          hoi Laura,

          echt fel rood worden ze inderdaad niet maar met een rauw bietje worden ze normaal gezien wel donker roze. Hangt natuurlijk ook af van de grootte van de rode biet die je gebruikte. Hopelijk waren ze lekker. 🙂

  • Laura says:

    Hallo, worden de groenten eerst gestoomd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *