Salade met gegrilde bloemkool en tempeh

IMG_0109

Salade met gegrilde bloemkool en tempeh

Deze salade is perfect voor de lente. De gebakken tempeh, bloemkool en amandelen in combinatie met de jonge spinazie zorgen voor een perfecte balans tussen fris, knapperig en toch ook warm en vullend genoeg. Eet deze Salade als lunch met een dikke snee brood of een stuk flatbread of als bijgerecht tijdens de hoofdmaaltijd

IMG_0093

Wat heb je nodig voor deze salade?

  • 1 kleine jonge bloemkool
  • Scheutje olijfolie
  • Handvol geschaafde amandelen
  • 250gr tempeh
  • 1el kokosolie
  • zout
  • 200gr spinazie
  • handvol rozijnen of gedroogde cranberries
  • half limoentje
  • 1 el agavesiroop

Hoe maak je deze bloemkool salade?

  1. Snij een (bij voorkeur jonge) bloemkool in roosjes en rooster ze met een beetje olijfolie een kwartiertje in een oven aan 220°C. De bloemkool mag her en der wat gebruind zijn maar is ook nog lekker knapperig. Je kan de bloemkool ook even bakken in wat olijfolie in de pan. Doe dit dan nadat je de amandelen en tempeh hebt gebakken.
  2. Bak een handvol amandelschilfers in een droge plan met flink wat zout totdat ze goudbruin zijn gekleurd. Doe ze daarna op een bordje.
  3. Zet de pan terug op het vuur en bak de stukjes tempeh met flink wat zout en een eetlepel kokosolie (of olijfolie) goedbruin en krokant.
  4. vul een groot bord met flink wat spinazie, gooi hier de warme bloemkoolroosjes, tempeh en amandelschilfers over.
  5. Voeg naar eigen smaak nog wat rozijntjes, fleur de sel, agavesiroop en her en der wat druppels limoensap toe.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *