Scrambled tofu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

vegan scrambled eggs

Vegan roerei

Meestal eet ik havermout of soyayoghurt als ontbijt maar de keren dat we lekker vers zuurdesem-brood in huis hebben, vind ik het heerlijk om mijn dag te starten met deze scrambled tofu. Ik moet zeggen dat de foto het gerecht geen eer aan doet. Maar zo’n warme pan vol lekkers meteen schaamteloos aanvallen is té leuk.

Als je goede stevige tofu koopt, duurt het even lang om deze vegan versie te maken dan dat je een echt roerei zou bakken. De tofu zit boordevol proteïnen waardoor je er een hele tijd tegen aan kunt. De kurkuma geeft dit gerecht dan weer een mooie gele kleur en is daarnaast ook nog eens super gezond. En natuurlijk is dit receptje slechts een basis waarop je achteraf naar hartelust kan variëren . Voeg bevoordeeld eens wat champignons en spinazie toe, of zongedroogde tomaten en oregano..

En als je helemaal wil gaan voor een echte ei-smaak, kan je Kala Namak of zwart zout toevoegen. Door de zwavel heeft Kala Namak een typische eigeur en eismaak.

1 pak Tofu (liefst stevige), 2el olijfolie, halve koffielepel kurkuma, flink wat peper&zout, 1 eetlepel biergist, een pijpajuintje of een halve rode ui, 1 tomaat

  • Zet een pan op het vuur en doe er een scheut olijfolie in
  • Eens het olijfolie warm is, kan je wat ui, champignons, paprika, tomaat.. toevoegen
  • Plet de tofu (ik knijp de tofu meestal gewoon fijn met mijn handen boven de pan) en roerbak die mee bij de groenten
  • Voeg al bakkend alle kruiden toe
  • Bak een tiental minuutjes en klaar is kees!

vegan roerei

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *