Slagroomtaart met zomerfruit

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

 

Slagroomtaart met zomerfruit

Oh jongens, wat gaat de tijd echt véél te snel! Het lijkt wel of ik nog maar net mama ben geworden terwijl Nala ondertussen al 14 maanden oud is. Alsof de tijd plots tastbaarder is, zichtbaarder met zo’n baby’tje in huis. Want elke dag leert ze wel iets nieuws bij. Of groeit ze weer een millimeter.  Die eerste verjaardag vond ik toch best speciaal. Gewoon het idee dat er alle seizoenen zijn over gegaan en dat we aan onze tweede zomer startten met ons drietjes. Die zomer die is ondertussen al weer bijna voorbij. Maar de foto’s van de verjaardagstaarten (ik bakte er 4) zijn er gelukkig nog wel.

Ik gebruikte hier zomerfruit zoals vijgen, frambozen, nectarines en bessen en strooide er ook wat rozenblaadjes over maar natuurlijk kan je er ook vanalles anders opleggen zoals gekarameliseerde appeltjes, chocolade schaafsel, nootjes, ..

De basis is een yoghurtcake die lekker smeuïg is en toch fris door de limoenzeste. De zoetheid van de cake past goed samen bij de zure bessen en de opgeklopte room laat alles er meteen zo feestelijk uitzien.

Ik gebruikte in dit geval kokosroom maar je kan in de biowinkel of in de joodse winkel ook andere slagroom alternatieven vinden.

Wat heb je nodig voor deze taart?

  • 300ml zonnebloemolie
  • 300gr bloem
  • 300gr rietsuiker
  • 200ml soyayoghurt
  • 2kl bakpoeder
  • 1el vanillepoeder
  • flinke snuif zout
  • optioneel: zeste van 2 bio limoenen
  • optioneel: halve tl cardemom
  • 200ml koude kokosroom (of de bovenste laag van een gekoeld blik kokosmelk)
  • 1pakje vanille suiker
  • snuifje zout
  • fruit, bloemblaadjes, chocolade, breselienne nootjes

Hoe maak je deze taart?

  1. Meng de olie, de suiker, vanillepoeder, soyayoghurt, zout en eventueel limoenseste in een kom
  2. Zeef er de bloem en het bakpoeder over en meng voorzichtig onder elkaar
  3. Bak de cake 40 min in een oven aan 180°C in een bakblik met bakpapier
  4. Laat volledig afkoelen
  5. Mix ondertussen de kokosroom met een snuifje zout en vanille suiker totdat hij licht en fluffy is
  6. Versier de cake met slagroom en toppings vlak voor het opdienen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *