Vanille cakejes met een chocolade hart

Vanille cakejes met een chocolade hart

Deze vanille cakejes zijn zacht en fluffy. Het stukje chocolade in het midden maakt deze cakejes helemaal af. Ze zijn gemakkelijk te maken met ingrediënten die je sowieso al in huis hebt. Het puddingpoeder geeft deze cakejes een zachte vanille smaak. Ik gebruikte vanille drink maar je kan ook gewone sojamelk gebruiken en een koffielepeltje vanillearoma of een gedeelte van de suiker vervangen door vanillesuiker. Voor het chocolade in het midden kan je pure chocolade gebruiken (die is meestal sowieso vegan), wil je liever een hartje van melk chocolade, dan vinden wij die van King Monty super lekker.

Wat heb je nodig voor deze vegan vanille cakejes met een hart van chocolade?

  • 220ml vanille melk of plantaardige melk + eetlepel vanille aroma
  • 1 koffielepel citroensap of appelazijn
  • 150gr suiker
  • 2kl vanille puddingpoeder
  • 1/2 kl bakpoeder
  • mespunt baksoda
  • flinke snuif zout
  • 220gr gezeefde bloem
  • 80ml neutrale olie
  • stukjes chocolade

Hoe maak je deze vegan vanille cakejes met een chocolade hart?

  1. Meng de melk met de azijn en zet even aan de kant zodat deze kan kabbelen (hierdoor maak je een soort van karnemelk waardoor de cakejes zachter worden. De azijn zorgt er ook voor dat het baksoda geactiveerd word.)
  2. Meng de suiker, vanille puddingpoeder, bakpoeder, baksoda, zout en bloem
  3. Giet de olie bij de melk
  4. Meng de droge ingrediënten met de natte. Zorg dat je niet langer mengt dan nodig, want hierdoor kunnen de cakejes taai worden.
  5. Giet het deeg in kleine cupcakevormpjes en stop in elk cakeje een stukje chocolade
  6. Bak 20a25 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *