Vanille pudding

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vanille Pudding

Nala en ik maakten vandaag vanille pudding. Nala hielp met het mengen van het puddingpoeder met wat melk, waarna ik alles even samen doorkookte, in potjes goot en zij er chocolade hagelslag opstrooide. Dit maakte me super nostalgisch naar mijn eigen kindertijd. Ik weet nog goed hoe ik met mijn mama speculaas en appelcake bakte en hoe er op woensdag namiddag steevast fruitsla, pannenkoeken of pudding op ons stond te wachten als we thuis kwamen van school.

Ik maakte de pudding plantaardig door sojamelk te gebruiken, amandelmelk lukt natuurlijk ook. Verder is het puddingpoeder op zich al vegan dus daar moet je niets aan aanpassen. De chocolade hagelslag is gewoon de goedkoopste pure hagelslag die ik kon vinden en is ook helemaal plantaardig. Kortom het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. 🙂

Wat heb je nodig voor vegan vanille pudding?

  • 750ml soyamel
  • 75gr suiker
  • 1 pakje puddingpoeder (ik gebruikte die van Imperial)

Hoe maak je plantaardige pudding?

  1. Breng de melk aan de kook,
  2. Hou 5 el melk opzij in een kommetje en meng met het zakje puddingpoeder en suiker
  3. Eens de melk kookt, haal je die even van het vuur en roer je er de puddingpoeder en suiker mengsel door
  4. Laat alles al roerend even doorkoken
  5. Giet in een 6 tal bokaaltje of kommetjes en laat afkoelen.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *