vegan appelcake
Als het zo verschrikkelijk koud is buiten is er niets beter dan versgebakken zoete appelcake en de geur van kaneel in huis. mhmmm… Bovendien is dit recept echt super gemakkelijk en heb je normaal gezien alles gewoon in huis.
Appelcake en speculaas zijn de eerste twee dingen die ik als kind leerde bakken. Als ik jarig was, dook ik dan samen met mijn mama de keuken in en bakte ik een reuze grote appelcake om mee te nemen naar school en uit te delen in de klas. En ik kijk er nu al naar uit om over een paar jaar hetzelfde te kunnen doen met mijn dochtertje!
Wat heb je allemaal nodig om deze appelcake te bakken?
- 250gr bloem
- 125gr palmsuiker of rietsuiker of witte suiker
- 100ml zonnebloemolie (of gesmolten kokosolie)
- 2dl amandelmelkmelk (kan ook met andere plantaardige melk)
- 1 a 2 appels
- flinke snuif kaneel
- kleine koffielepel bakpoeder
- mespunt bicabonaat (kan ook zonder maar dit maakt het extra luchtig)
- ¼ kl zout
- scheutje appelazijn (kan ook zonder maar dit activeert het bakpoeder en bicarbonaat waardoor het luchtiger zal worden)
Hoe maak je het?
-
Bloem, suiker, bakpoeder, bicarbonaat , kaneel en zout mengen
-
Amandelmelk, olie en appelazijn bij de droge dingen gieten
-
Alles goed (maar zo weinig mogelijk) menge
-
Bakblik bekleden met bakpapier en deeg erin gieten
-
Appeltjes in stukjes snijden en in het deeg stoppen
-
50min aan 180°C in de oven bakken tot hij goudbruin is en je een tandenstoker of mes er droog kan uithalen
4 Comments
Heb hem vanochtend met kokosbloesemsuiker gemaakt, hij is heerlijk!! Dankjewel voor dit recept (:
Oh wat leuk om te lezen dat hij goed gelukt is! Ik ben zelf verzot op kokosbloesemsuiker (ik zou dat gewoon zo met het lepeltje uit de pot kunnen eten) dus volgende keer zal ik het ook eens met kokossuiker proberen.
Zaligggg!!!
Heel lekker receptje!
Zelf nog wat extra appelstukjes erdoor gemengd :-).