


hddyhf



Vegan sateetjes
Bijna te stom om hiervoor een recept uit te schrijven. Dus ik zet het er gewoon bij ter inspiratie.



Ingelegde ui
Van een simpele rode ui maak je in een handomdraai een felle roze smaakmaker. Heerlijk bij taco’s, een toast hummus, wraps, salades en burgers. De rauwe uismaak gaat weg en maakt plaats voor een frisse zoetzure toets.
- 80 ml appelciderazijn
- 2 el suiker
- 1 rode ui, in fijne maantjes
- Warm de azijn en suiker op in een kookpotje totdat de suiker is opgelost.
- Doe ondertussen de fijngesneden ui in een klein glazen potje.
- Overgiet met de azijn, laat afkoelen en bewaar daarna in de ijskast.


11 komkommer | komkommer | |
380 g380 gram tastytom-trostomaten | tastytom-trostomaten | |
11 groene paprika | groene paprika | |
22 rode uien | rode uien | |
10 g10 gram verse oregano | verse oregano | |
240 g240 gram biologische kalamata-olijven zonder pit | biologische kalamata-olijven zonder pit | |
200 g200 gram feta | feta | |
½0.5 citroen | citroen | |
6 el6 eetlepel extra vierge olijfolie | extra vierge olijfolie |



- 8-10 tomaten (afhankelijk van de grootte)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- twee teentjes look, fijngeperst
- 150 gr couscous
- handvol gedroogde veenbessen of rozijnen
- optioneel: handvol amandelnoten, gehakt
- optioneel: handvol fijngesneden peterselie
- Flinke draai peper
- Flinke snuif zout
- Snij het hoedje van de tomaten en schep de tomaten leeg
- Stoof de ui in olijfolie, voeg na 3 minuten de look toe en bak nog even mee
- Voeg de inhoud van de tomaten (no foodwaste) en de rozijntjes of veenbessen toe en laat even sudderen. Zet het vuur uit
- Voeg dan de couscous toe en vul aan met warm tot alles een half centimetertje onder staat. Voeg nu ook de noten, peterselie, peper en flink veel zout toe en schep alles onder elkaar.
- Laat de couscous even wellen en schep het mengsel daarna in de uitgeholde tomaten.
- Zet de tomaten in een ovenschaal en bak 20 minuten aan 180°C of bak ze in een papillotte van bakpapier op de BBQ. (Wij zetten ze samen in met de BBQ in de kamado BBQ)
TIP: ook. lekker met pesto Rosso of pesto basilicum

;utd,ugdt

