Vegan BBQ

hddyhf

Vegan sateetjes

Bijna te stom om hiervoor een recept uit te schrijven. Dus ik zet het er gewoon bij ter inspiratie.

Ingelegde ui

Van een simpele rode ui maak je in een handomdraai een felle roze smaakmaker. Heerlijk bij taco’s, een toast hummus, wraps, salades en burgers. De rauwe uismaak gaat weg en maakt plaats voor een frisse zoetzure toets. 

  • 80 ml appelciderazijn
  • 2 el suiker
  • 1 rode ui, in fijne maantjes
  1. Warm de azijn en suiker op in een kookpotje totdat de suiker is opgelost.
  2. Doe ondertussen de fijngesneden ui in een klein glazen potje.
  3. Overgiet met de azijn, laat afkoelen en bewaar daarna in de ijskast.
11 komkommerkomkommer
380 g380 gram tastytom-trostomatentastytom-trostomaten
11 groene paprikagroene paprika
22 rode uienrode uien
10 g10 gram verse oreganoverse oregano
240 g240 gram biologische kalamata-olijven zonder pitbiologische kalamata-olijven zonder pit
200 g200 gram fetafeta
½0.5 citroencitroen
6 el6 eetlepel extra vierge olijfolieextra vierge olijfolie
  • 8-10 tomaten (afhankelijk van de grootte)
  •  1  eetlepel olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • twee teentjes look, fijngeperst
  • 150 gr couscous
  • handvol gedroogde veenbessen of rozijnen
  • optioneel: handvol amandelnoten, gehakt
  • optioneel: handvol fijngesneden peterselie
  • Flinke draai peper
  • Flinke snuif zout
  1. Snij het hoedje van de tomaten en schep de tomaten leeg 
  2. Stoof de ui in olijfolie, voeg na 3 minuten de look toe en bak nog even mee
  3. Voeg de inhoud van de tomaten (no foodwaste) en de rozijntjes of veenbessen toe en laat even sudderen. Zet het vuur uit
  4. Voeg dan de couscous toe en vul aan met warm tot alles een half centimetertje onder staat. Voeg nu ook de noten, peterselie, peper en flink veel zout toe en schep alles onder elkaar. 
  5. Laat de couscous even wellen en schep het mengsel daarna in de uitgeholde tomaten. 
  6. Zet de tomaten in een ovenschaal en bak 20 minuten aan 180°C of bak ze in een papillotte van bakpapier op de BBQ. (Wij zetten ze samen in met de BBQ in de kamado BBQ)

TIP: ook. lekker met pesto Rosso of pesto basilicum 

;utd,ugdt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *