Vegan chocolade mugcake

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Vegan chocolate mug cake

In deze gekke tijden van social distancing, heb ik meer dan ooit nood aan comfort food. En TADAA daar zijn deze cakejes perfect voor. Ze zijn in 5 minuten gemaakt, met ingrediĆ«nten die je waarschijnlijk toch al in huis hebt. Extra lekker als je ze warm eet met een bol ijs erbij. De portie hieronder is eerder ruim, dus wij delen hem meestal met twee. Voor de foto’s verdubbelde ik de hoeveelheden van het recept en vulde ik er 5 tasjes mee (dat oogt mooier dan 1 grote). Als je meerdere tasjes gebruikt pas je best de microgolf-tijd aan. Verdeel je het deeg over twee tassen dan is 1min10sec waarschijnlijk genoeg. Je houdt er in ieder geval best rekening mee dat het deeg aanzienlijk rijst. Dus als je geen vulkaan uitbarsting wil, raad ik je aan een tas of kommetje te nemen dat ruim genoeg is.

Wat heb je nodig voor deze plantaardige cake-in-een-tas?

  • 35gr bloem
  • 50gr suiker
  • 80ml plantaardige melk
  • 20gr cacao poeder
  • 20ml olie naar keuze (bv. gesmolten kokos, zonnebloem, rijstolie)
  • paar druppels vanille aroma
  • 40gr chocolade in stukken
  • snuif zout
  • flink mespunt bakpoeder (3a4gr)

Hoe maak je deze vegan mug-cake?

  1. Kies een grote tas, of twee kleinere tasjes. (let op: het deeg gaat rijzen door het bakpoeder)
  2. Meng de bloem, cacao, suiker, zout en bakpoeder
  3. Doe er de olie, vanille en melk bij en meng opnieuw
  4. Sprinkel er de chocolade druppels over en zet de tas twee minuten20sec in de microgolfoven aan 900watt.
  5. Laat even afkoelen en klaar!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *