Vegan pruimencake
Nog snel snel voordat het pruimenseizoen helemaal voorbij is: deze heerlijke pruimencake. Ik maakte hem met kokosmelk en amandelmeel waardoor hij heerlijk zacht is met en lichte noot-smaak. De pruimen zorgen dan weer voor een fris-zure toets. Deze cake is ook lekker met rabarber of bessen. Maak je deze cake liever glutenvrij, dan kan je hem eens met boekweitbloem proberen. Gebruik dan 200gr boekweit en 20 gr maismeel in plaats van de witte bloem.
Wat heb je nodig voor deze vegan pruimencake?
- 240ml kokosmelk
- 60ml gesmolten kokosolie of een andere neutrale olie
- 150gr fijne suiker
- 4 el citroensap
- 220gr bloem
- 80gr amandelmeel
- 1 kl bakpoeder
- snuif zout
- 3a5 pruimen gehalveerd
- optioneel: 1el poedersuiker als decoratie
Hoe maak je deze vegan pruimencake?
- Warm de oven alvast op tot 175°C. Vet een bakblik in met een beetje olie of gebruik een bakpapiertje
- Meng de kokosmelk, citroensap, olie, suiker en amandelmeel
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout over de rest van de ingredienten en meng voorzichtig (niet te veel mengen want dan wordt de cake taai)
- Doe het deeg in een cakevorm (ik gebruikte een springvorm) en leg er de halve pruimen in. Als je schrik hebt dat de pruimen te diep in het deeg gaan zakken kan je hen altijd eerst even in wat bloem of maiszetmeel rollen, zo zinken ze minder snel.
- Bak 50tal minuten of totdat een tandenstoker droog uit het deeg komt en de bovenkant goudbruin is.
- Laat afkoelen voordat je de cake uit het blik haalt en bestrooi met poedersuiker voor de finishing touch.
1 Comment
zeer lekker!