Wat heb je nodig voor deze vegan wortelcakejes?
- 150gr bloem
- 75gr geraspte wortels
- 75ml zonnebloem olie
- 70gr kokosbloesemsuiker
- 30gr agavesuiker ( ik gebruikte die van candico)
- 100ml amandelmelk
- 1kl kaneel
- flinke snuif nootmuskaat
- 1/4 kl zout
- 1,5 kl bakpoeder
- optioneel 50 gr gehakte walnoten
cream cheese topping:
- 200gr (vegan) cream cheese (ik gebruikte die van violife)
- 3el agavesuiker
- 1 el citroensap
- extra: zeste van biocitroen
Hoe maak je het?
- Meng de bloem, rietsuiker, kaneel, nootmuskaat, zout, bakpoeder (en stukjes walnoten) in een kom
- Meng de olie en amandelmelk en geraspte wortels er doorheen
- schep in kleine cakevormpjes
- Bak 20min aan 180°C of tot de cakejes goudbruin zien en je er een satéprikker droog kan uithalen
- Maak de frosting door alle ingrediënten te mengen
- Laat de cakejes eerst afkoelen voordat je de cream cheese topping er (met een spuitzak) op doet
- Besprenkel met stukjes citroenzeste