Vegan wortelcakejes

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Wat heb je nodig voor deze vegan wortelcakejes?

  • 150gr bloem
  • 75gr geraspte wortels
  • 75ml zonnebloem olie
  • 70gr kokosbloesemsuiker
  • 30gr agavesuiker ( ik gebruikte die van candico)
  • 100ml amandelmelk
  • 1kl kaneel
  • flinke snuif nootmuskaat
  • 1/4 kl zout
  • 1,5 kl bakpoeder
  • optioneel 50 gr gehakte walnoten

cream cheese topping:

  • 200gr (vegan) cream cheese (ik gebruikte die van violife)
  • 3el agavesuiker
  • 1 el citroensap
  • extra: zeste van biocitroen

Hoe maak je het?

  1. Meng de bloem, rietsuiker, kaneel, nootmuskaat, zout, bakpoeder (en stukjes walnoten) in een kom
  2. Meng de olie en amandelmelk en geraspte wortels er doorheen
  3. schep in kleine cakevormpjes
  4. Bak 20min aan 180°C of tot de cakejes goudbruin zien en je er een satéprikker droog kan uithalen
  5. Maak de frosting door alle ingrediënten te mengen
  6. Laat de cakejes eerst afkoelen voordat je de cream cheese topping er (met een spuitzak) op doet
  7. Besprenkel met stukjes citroenzeste

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *