#whomademyclothes // knack.be

#whomademyclothes

Knack.be schreef naar aanleiding van fair fashion week een artikel over #whomademyclothes en dat kan je hier lezen.

 

Ik mocht samen met Nina Maat van Antwerp Circular, Lander van HNST, Murielle van la fille d’O, Nathalie, Simon en Jasmien van Flanders DC / for Fashion, @Laura Van dewoestijne, Marieke Eyskoot van Dit is een Goede Gids, Evelyn Flamand Econista, Ophelia Debisschop van Ophelia lingerie, Eline Reynders Eline Rey, Lenja van @weryuma, Cedric van Resortecs, Bie Noé van B.right en Niki De Schryver van COSH een bijdrage leveren voor Knack.

Elisabeth Van Lierop in knack.be: ‘Duurzaamheid staat me beter dan eender welke trend’

Elisabeth is gek op de plantaardige keuken en streeft een duurzame levensstijl na. Op Plantbased.be blogt ze over haar ontdekkingen, recepten en twee schattige bengels: ‘Hoewel ik nooit écht een shopping queen ben geweest, vond ik het jarenlang iets te leuk om tijdens de solden deals te zoeken. Tot ik op een dag besefte dat ik daardoor een hele kledingkast vol spullen had verzameld, die me niet meteen heel blij maakten. Vaak bleken de aanwinsten vooral geselecteerd op het prijskaartje en meestal overbodig, niet flatterend, te funky en/of te snel afgedragen. Blijkbaar ben ik hierin niet alleen: onderzoek toont aan dat één derde van onze kleding ongedragen in de kast blijft hangen en op de koop toe worden er in België per jaar 300.000 miljoen kledingstukken weggegooid.

Zelfs mijn trouwjurk leende ik van een vriendin

Ik las er steeds meer over en besloot het roer om te gooien. Een kleine acht jaar geleden laste ik daarom een shop-stop in. Sindsdien koop ik enkel wat ik nodig heb en bijna uitsluitend tweedehands. Zelfs mijn trouwjurk leende ik van een vriendin. En als ik dan toch echt iets nieuws nodig heb (zoals ondergoed bijvoorbeeld) dan kiest ik bewust voor duurzame merken, ook voor mijn twee kindjes. Dat ik hierdoor vaak hetzelfde aanheb, vind ik helemaal niet erg. Integendeel, door mijn capsule collectie spaar ik ‘s ochtends tijd uit. En hoe je het ook draait of keert: duurzaamheid staat me beter dan eender welke trend.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *