Groenten & fruit: LENTE

 

vegan lifestyle

YES! Eindelijk lijkt het alsof de lente binnen handbereik is! Gisteren hebben we het eerste terrasje van het jaar gedaan zonder het koud te hebben. Gewoon gezellig met onze snoetjes in de zon, voor mij is dat het beste dat er is. Als het van mij zou afhangen dan verhuisde ik naar de tropen en at ik alle dagen mango’s met ananas en droeg ik nooit nog jassen, handschoenen en mutsen! 🙂

Na een hele winter appelen met peren vergelijken is het eindelijk zo ver: aardbeien! Of toch ja, bijna.. Nog heel even aftellen, appels bijten, appelsienen schillen en ondertussen uitkijken naar die kleine sappige rode snoepjes van fruit. Hoewel er in de supermarkt het hele jaar door aardbeien te vinden zijn, kan ik je verzekeren dat het wachten op de real deal zal worden beloond met de beste zoetste smaak. In tussentijd kunnen we ook weer terug genieten van rabarber. Probeer bijvoorbeeld eens deze rabarbertaart of dit havergebak met appel en rabarber.

 

Ook qua groenten is er weer wat lekkers in het verschiet. Asperges, doperwtjes, sla, bloemkool, tuinkers.. Seizoensgroenten hoeven geen warm gestookte serres, maar genieten van natuurlijke warmte en zonlicht. En daar houdt toch iedereen van?!

Ook nu geldt dat je de voedselkilometers best zo veel mogelijk beperkt. Met andere woorden: probeer waar het kan zo veel mogelijk lokaal te kopen. Lees het etiket en kies voor de groenten en fruit die het dichtst bij huis zijn gekweekt. Vanaf mei zijn er in Antwerpen weer MartA markten: een boerenmarkt met allemaal producten van uit de streek waar je niet enkel groenten en fruit kan vinden maar ook notenboters, olie, kruiden, brood, taartjes, honing, vers geperst appelsap… Echt een aanrader om op een zonnige dag wat ideetjes op te doen en een praatje te maken met de boeren van de buurt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *