Other blogs

https://sustainable.family

Ellen en Nikolas van Sustainable family delen dezelfde levensvisie als ik: ze gaan voor gelukkig, gezond en groen. Samen met hun twee zoontjes voegen ze de daad bij het woord en inspireren ze via workshops, instagram en hun boek iedereen om duurzamer te leven. Powerkoppel én sympathiek top gezin. Heerlijk om hun avonturen te volgen. Zo verbouwden ze onlangs een tiny house tot de meest eco-overnachtingsplek van Antwerpen, en reisden ze al met een elektrische wagen naar Scandinavië.

http://minimalistbaker.com

Foto’s die me instant doen watertanden en simpele recepten waarvoor je geen honderd ingrediënten en keukenspullen nodig hebt: wat wil je nog meer? Bijna helemaal plantaardig en regelmatig ook glutenvrij. Ik moet bekennen dat ik stiekem een beetje jaloers ben op deze site. 🙂Lasagna van spaghettipompoen, indrukwekkende chocoladetaart waar je toch maar één kom voor nodig hebt, whoopie-koekjes, falafel,kaneelbroodjes, en brownies met zwarte bonen … Aaaaaaaaah ik wil dat allemaal! Ik eet dat allemaal op.

http://www.degroenemeisjes.nl

Wat ik zo leuk vind aan de Groene meisjes is dat ze niet enkel over eten schrijven maar ook over groen leven en groen reizen.. Het is leuk om te lezen hoe ze op een positieve manier anderen willen inspireren om ecologische te gaan leven en denken. Op hun website vind je naastvegan recepten, ook tips om je kleerkast te downsizen of een hele lijst hotspots terug.

http://www.trashisfortossers.com/

Natuurlijk vind ik al langer dat afval eigenlijk te vermijden is (zoals iedereen). Maar jammer genoeg overwint de gemakkelijkheid het toch nog al te vaak van mijn ecologische goede voornemens (zoals bij iedereen). Ik hoor mezelf dan excuses bedenken als: “ik kan er toch ook niets aan doen dat de gerookte tofu enkel verpakt te verkrijgen is”, of “helemaal verpakkingsloos leven is toch onmogelijk in een stad”. En dan kom je plots terecht op deze blog van een meisje dat in de stad der steden, New York, woont en al drie jaar volgens de no waste principes leeft. In plaats van met het vingertje te wijzen, geeft ze tips om wegwerpproducten, verpakkingen en chemicaliën te vermijden. Luchtig, leuk en bovenal inspirerend.

http://deliciouslyella.com

DeliciouslyElla is één van mijn favoriete blogs op dit moment. En niet alleen van mij: Ella won dit jaar meerdere blog/food awards en haar kookboeken zijn razend populair. Nadat ze als jonge twintiger ernstig ziek werd gooide ze haar oude eetgewoontes overboord en schakelde ze over op plantaardige, suiker- en glutenvrije voeding. Op haar blog vind je naast simpele pure recepten onder andere ook sport- en reis- en beautytips.

http://blog.fatfreevegan.com

Fat Free Vegan is één van de eerste plantaardige blogs die ik leerde kennen. Toen ik enkele jaren geleden besloten had om vegan te worden heeft deze blog me een heel eind op weg geholpen om op een gezonde manier nog steeds veel lekkers te kunnen bakken. Ik was voor ik vegan werd al bijna tien jaar vegetarisch dus aan koken zonder vlees en vis was ik al wel gewend, maar taart en koekjes bakken zonder boter&eieren of een kaasloze lasagna maken was in het begin wel een uitdaging. En als je dat toch nieuwe kookgewoontes aan het aanleren bent, kan je het evengoed ineens goed doen en wat minder (ongezonde) vetten gebruiken. Dadel&courgette brownies, vegan vleesbrood, ofworteltaart repen … kom maar op met al dat lekkers!

http://groentenenfruit.tumblr.com

Groenten en fruit, mijn eerste blog, is ondertussen al bijna drie jaar oud. Hoera!

http://ohsheglows.com

Van tips voor het klaarmaken van een spaghettipompoen tot  dubbele chocoladetaart zonder geraffineerde suikers of gluten: oh she glows heeft het allemaal.